Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Országos első helyezés angolból a révais diáknak

Hatalmas sikert ért el a győri Révai Miklós Gimnázium nemrégiben: 12. f-es tanulója, Gyurkovics Máté első helyezett lett az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen angolból.

˝A Kálvária utcai általános iskolában kezdtem angolul tanulni. Szüleim biztatására különórákra is jártam. Emellett sokat olvastam, rengeteg filmet néztem idegen nyelven. Ezek együttes hatása a mostani siker˝ – válaszolta kérdésünkre a végzős fiú, akinek révais felkészítő tanára Török Katalin volt.

Gyurkovics Máté
Gyurkovics Máté

A verseny három körből állt. Az iskolai fordulóban elsősorban a nyelvhelyesség számított, míg a középdöntőben a szöveghallgatásra, a beszédkészségre és az írásbeli fogalmazásra helyezték a hangsúlyt. A fővárosi döntő két szóbeli feladatból állt. Egy témáról kellett véleményt kifejteni – Máténak arról kellett pró és kontra érvelni, hogy az internet megöli-e az olyan ˝szentimentális˝ dolgokat, mint például a diafilm vagy a bakelitlemez. Utána egy városi életre utaló képről beszélt tizenöt-húsz percig.

Gyurkovics Máté a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakára szeretne elsősorban bekerülni, de azt sem bánná, ha a másodikként megjelölt nyelvészetre vennék fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feledékenység szülte könyv

A napokban jelent meg egy győri szerző, Tamás Zoltán első kötete, a Mindenképpen kíméletlen. Tovább olvasom