Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Országos döntő a Pálffyban

Győr - Háromnapos rendezvénysorozat keretében rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolában.
A verseny megszervezése és lebonyolítása egyben az iskola szakmai munkájának elismerését is jelentette, hisz 30 év óta ismét felkérést kapott a jelentős verseny megtartására. Az eseményen 25 intézmény 47 tanulója mérte össze tudását vas-, műszaki, ruházati és élelmiszer-, vegyiáru-kereskedő szakmákban.

A döntőbe jutást alapos felkészülés és megmérettetés előzte meg. A verseny gyakorlati és szóbeli részén eladás, alkalmazott áruismeret, bolti adminisztráció, technikai feladatok, szakmai idegen nyelv, valamint szakáruismeret és kereskedelmi és vállalkozási ismeret anyagából vizsgáztak a tanulók.

Az országos döntő első 10 helyezettje nemcsak értékes díjakban, különdíjakban részesült, hanem teljes egészében vagy részben mentesült a szakmai vizsga kötelezettsége alól is.
Az élelmiszer- és vegyiáru-kereskedő szakmában Nagy Gábor (Kunhegyes) végzett az első helyen, a megyeiek közül a kapuvári Árbócz Beáta harmadik lett. A vas- és műszaki kereskedő szakmában Ványi Gyula (Debrecen) bizonyult a legjobbnak, itt a győri Horváth Alexandra végzett a harmadik helyen. A ruházati kereskedők között Kulcsár Zita Csilla (Nyíregyháza) diadalmaskodott.

A győri Pálffy-iskola nemcsak a szervezés sikerességének, hanem tanulói eredményeinek is örülhetett. A már említett Horváth Alexandra mögött Kiss Richárd a IV. helyezést érte el, egyben a legjobb győri és legeredményesebb pálffys címet, illetve a legjobb német nyelvi felelet különdíját is megkapták. Lévai Ágnes ruházati kereskedő szakmában a VI. helyezés birtokosa, valamint a legjobb adminisztrációs feladat különdíjasa.

A díjkiosztó ünnepségen Győr polgármestere is méltatta az eseményt. A versenyt rendező Pálffy-iskola igazgatója, Leszkovich György elmondta, köszönettel tartoznak azon kereskedelmi egységeknek, intézményeknek, melyek értékes ajándékokkal támogatták a díjazottakat. Nekik is köszönhető, hogy a versenyzők közül senki sem távozott üres kézzel a döntőről.

A legeredményesebb iskola vándorserlege ez évben is a Pálffy Miklós-iskolában maradt, az intézmény vezetősége, a felkészítő tanárok és az egész tantestület munkájának elismeréseként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nekrológ: Pótolhatatlan veszteség

Hosszan tartó, súlyos betegségben, 60 esztendős korában elhunyt dr. Laczó Gáborné, a Győri… Tovább olvasom