Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

''Oroszlános'' kerti parti a vakokért

A szervezési nehézségek ellenére is kellemes és sikeres partit szervezett a Lions Club szombaton a Klastrom szálló udvarán.

A recept akár egyszerű is lehetne: végy néhány jó szándékú embert, találj ki egy jó célt és persze hozzá olyan programot, amely egyszerre sokakat vonz. Az egyenként is meglehetősen „nehéz hozzávalók" ellenére kellemes és sikeres partit szervezett a győri Arrabona Lions Club.

Így aki eljött, bizonyosan jól érezte magát, hiszen Pusztai Antal gitárművésznek, a montreaux-i fesztivál győztesének lélekemelő muzsikájában gyönyörködhetett, megcsodálhatta Kustán Melinda iparművész textiljeit, valamint Töreky Aliz divattervező munkáit. Mennyeiné Várszegi Judit főszervező lapunk érdeklődésére elmondta, a reprezentatív est bevételét a klub – hagyományaihoz híven – ismét a vakok és gyengénlátók részére – köztük is a fiataloknak – ajánlja fel.

– Igaz, a tízezer forintos egyéni belépő meglehetősen borsosnak tűnhet, a tagoktól pedig 25 ezer forint támogatást kértünk, de ez pontosan azt a célt szolgálja, hogy minél több pénzt tudjunk utalni – sorolta a főszervező, aki nem titkolta: hosszas egyeztetést követően szervezték meg a kerti partit – harmadszor itt a Klastrom Szálló udvarán. – Frei Tamással is tárgyaltunk, ám ő néhány hete külföldi útja miatt mondta le az estet. Szerencsére a művészek rendkívül készségesen, örömmel jöttek el.

– Szegedről, a Lions klubok országos konvenciójáról érkeztünk haza olyan gyorsan, hogy itt, az esten szusszanunk egy nagyot – kapcsolódott a beszélgetésbe Tatai Lajos soros elnök nevetve: Fantasztikus érzés volt hallgatni és Szabó Andrissal együtt énekelni a Lions-himnuszt, valamint tudni, hogy az alkormányzót – Fésűs András személyében – Győr adja. Ez egyben azt is jelenti, hogy jövőre a kormányzó győri lesz.

Tatai Lajos megerősítette, az Első Győri és az Arrabona Lions Club tagjainak munkáját országosan is példaértékűként említették, s a jövőben sem szeretnének visszavenni a lendületből.

Tavaly kétszáznegyvenen vettek részt az arrabonások pannonhalmi sétáján, hasonlót szeptemberben tervez a klub.

A vakok és gyengénlátók megyei egyesülete nevében Laczi Tamásné köszönte meg a mostani segítséget. A rehabilitációs központ nagy lépés a látásukat vesztettek életében, akik a központ munkatársainak segítségével minden túlzás nélkül újra tanulnak élni. A pénzből a népszerű hangoskönyvtárukat bővítik.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közfelkiáltással polgármester

Győr szabad királyi, majd törvényhatósági jogú város újjáalakult közgyűlése 1945. január elsején egyhangú lelkesedéssel, közfelkiáltással polgármesterré választotta Udvaros Istvánt. Tovább olvasom