Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Oroszlánkölyköt vittek az Árkádba gyereknapra, dühös kommentáradat lett a vége

Aggódó és gyűlölködő kommentek árasztották el az ÁRKÁD Győr Facebook-oldalát, miután egy oroszlánkölyök is részt vett a tegnap kezdődött gyereknapi programján. Az ÁRKÁD Győr vezetése mindenkit megnyugtatott: szó sincs arról, hogy a kisoroszlánt elszakították volna az édesanyjától.
Kedves gesztusnak szánták a családok felé, mégis nagy vihart kavart a győri Árkád gyereknapi meglepetése. Csütörtökön a bevásárlóközpont látogatói néhány órán át közelről láthattak egy kisoroszlánt, amit sokan állatkínzásnak tituláltak.

Az Árkád Győr munkatársai és a négy hónapos kisoroszlán gazdája mindenkit megnyugtatott: szó sincs állatkínzásról, ahogy arról sem, hogy elszakították volna a családjától, minderről közleményben játékoztatták portálunkat:

– Kira egy emberek között nevelkedő oroszlánkölyök, akit úgy kellett megmenteni édesanyjától, miután az a kicsi két alomtestvérét megette a megszületésük után… Ez a kannibalizmus nem ritka a nagymacskáknál: gyakran a hímek ölik meg saját újszülött kölykeiket, az anyáknál pedig általában az első ellésnél történik ugyanez, ahogy Kiara esetében is – mondta Schneller László, a kölyök egyik gondozója.

Az érdi Noel Tanya állatkoordinátora, akinek egyébként artistaként negyven éves tapasztalata van vadállatokkal, biztosított mindenkit, hogy a kisoroszlán számára egyáltalán nem szokatlan az emberek közelsége.

„Kiara emberek között nevelkedik, hozzászokott a közelségükhöz, s minden körülményt biztosítottunk számára, hogy ne érezze rosszul magát Győrben. Mindössze három órán át volt látható, miközben végig ott voltam mellette, simogatni pedig egyáltalán nem lehetett" – mondta a szakember. 

Máté Richárd, a győri Árkád vezetője sajnálja, hogy ez a jó szándékú gesztus kivívta sokak nemtetszését, de szerencsére jóval többen vannak azok a látogatók, akik számára kellemes és emlékezetes program volt testközelből látni az állatok királyát – ha csak „kicsiben" is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken megkezdődik a szúnyoggyérítés Győrben

Pénteken megkezdődik a szúnyoggyérítés Győrben
Ezúttal elsősorban a város egyes vizes élőhelyei környezetében kerül sor földi melegködös kémiai… Tovább olvasom