Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Örömök a gátőrházban

Húsvét óta csupa örömteli hírt kaptak a leukémiás ikreket nevelő Mészárosék és meglepetésben is bőven volt részük olvasóinknak köszönhetően, de a kezeléseken csak egyik fiuk van túl. Öröm és aggo-
dalom váltja egymást a Rábca-parti gátőrházban.
Az ikrek édesanyjukkal
Szinte folyamatosan csörögtek a telefonok az Ikrény és Börcs közti gátőrházban, miután az ott élő család problémáját április 9-i számunkban bemutattuk. A vízügy Rábca-parti telepe, ahol a leukémiás ikrek és szüleik élnek, távol esik a sűrűn lakott településrészektől, mégis egészen közel érzik szívükhöz a környékbelieket Mészárosék. Ahogy korábban írtuk: öt falu gyűjtött számukra pénzt azért, hogy a beteg gyerekek kezelése miatti utazási költségeikhez hozzájáruljon. Az abdai, a kunszigeti, a börcsi, az öttevényi adakozók után a napokban az ikrényiek is átadták félmilliós támogatásukat Mészáros Csabának.

Meglepő és megható

Az édesapa elmondta: cikkünk nyomán régi osztálytársak, kollégák hívták fel. Együttérzést tanúsítottak és segítséget, autót ajánlottak. Kimléről pénzt küldtek, Győrzámolyról ajándékot. Koroncón és Kónyban is gyűjtésbe kezdtek az emberek.

Megmozdult a térség érdekükben és ez számára „álomvilág". Az édesapát arról győzték meg a történtek: „mégiscsak emberek vagyunk". A támogatások egy részét eltette vésztartaléknak. Számítania kell arra, hogy a gyerekek bármikor visszaeshetnek. Annak ellenére is, hogy Csabika már folyamatosan itthon lehet. Nagymamája vigyáz rá, az apa pedig gyakran benéz hozzá. Örül, ha táncolni látja, és a másik hároméves kicsire, Leventére gondol. Csontvelővizsgálatának eredménye ugyan biztató, de kemoterápiás kezelése a fővárosban még legalább fél évig tart. Addig csak rövidebb időszakokra – például a mostani hétvégére – lehet együtt a család.

Hazavágyik az anya

Az édesanyának mostanában kicsit könnyebb a dolga, csak az egyik kisfiúval kell a kórházban foglalkoznia. Levente igényli is, mert legyengült szervezetét könnyen megtámadják a fertőzések. Lelkileg viszont egyre nehezebb Mészáros Andreának a sorsa. Vágyik arra, hogy hosszabb időt tölthessen otthonában és ne legyen gyakran szétszabdalva a család. Az együttlét a gyerekeket is mindig feltölti, bár egyébként is bátrak. A vizsgálatok alatt nem sírnak, csak hüppögnek és szorítják szüleik kezét. Ha pedig jól vannak, sokat nevetnek. Anyai aggodalma azonban egy pillanatra se alszik el, annak ellenére se, hogy ismerősei és az idegenek támogató szándéka támaszt jelent neki.

Koroncón az Akkordeon harmonika-zenekar, a helyi nyugdíjasklub énekkara és az általános iskola tanulói adnak jótékony koncertet a kultúrházban ma délután négy órától. A bevételt a szervezők Mészárosék ikreinek gyógyítására ajánlják fel. Ezt bárki más is megteheti, aki támogatását a Nyúli Takarékszövetkezet 59200075–15040497 számú bankszámlájára fizeti be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépülnek a győri parkok

A héten beindultak a fűnyíró gépek – van-e biztosabb jele a nehezen, de mégis megérkezett… Tovább olvasom