Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Örömmel ment jégre a város

A Győrött soha nem tapasztalt összefogás eredményeként hat hónapon keresztül is használhatják majd a fedett jégpályát a sportolni vágyók. Délelőttönként az iskolások ingyen tanulhatnak korcsolyázni és a jégkorongsport is továbbfejlődhet.
A Győri Jégsportért Alapítvány és nagyon sok vállalkozó segítségével végre befedték a győri műjeget. Oly sok évi tervezgetés után az elmúlt esztendőben összeállt a nagy csapat és vállalkozói segítséggel modern, akár évtizedekig használható könnyűszerkezetes építményt emeltek az eddig fedetlen győri műjégpálya fölé.

Így a létesítményt már joggal lehet jégcsarnoknak nevezni. A munkálatok befejeztével az iskolások és a sportolók azonnal birtokba vették a pályát, már szombat délelőtt is csaknem ezerötszáz gyerek síklott a jégen. A pálya megnyitó látványosságai között elsőként a legidősebb győri korcsolyás, Mándi Béla siklott ki a jégre. Hetvenkilenc esztendejét meghazudtolva piruettezett és koszorúzott. Majd dr. Jakab Tamás megnyitó beszédével adta át a gyerekeknek a befedett pályát.

Jégdiszkó szombat este. Rapkirály a jégen, mint hokijátékos, látványos villámtorna, jégtáncbemutató. A győri jégcsarnok megnyitója méltó volt ahhoz a munkához, amit a szervezők és a kivitelezők végeztek az elmúlt évben azért, hogy betetőzzék végre a régi vágyakat.

Önköltségi áron

Pelikán gátőr klasszikus mondatával fejezte be köszöntőjét dr. Jakab Tamás a győri jégcsarnok befedését ünneplő rendezvényen. A Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint kicsit sárgább, kicsit kisebb, de a mienk! A Graboplan Kft. által gyártott csarnokra igazából azonban senkinek nem lehet panasza. Mint azt Varga Tamás, a cég egyik tulajdonosa elmondta, szívesen álltak a kezdeményezés mellé, és önköltségi áron kedvezményes fizetési feltételekkel bocsájtották az alapítvány rendelkezésére az akár húsz esztendeig is fennmaradó szerkezetet. A ponyva fény- és hővisszaverő réteggel kezelt, így még a napsütés sem árthat a jégpáncélnak. A korcsolyázók fél évig is élvezhetik a csúszkálás örömeit.

Sok vállalkozó segített

A pályabefedés, annak előkészítése a Kisalföld információi szerint piaci áron csaknem nyolcvan millió forintba került.
Abban, hogy a műjégre tető került, nem csak a Graboplannak volt nagy érdeme. Mivel egy jó ügy érdekében szólították meg őket, sok-sok vállalkozó segítette munkájával, adományával, hogy a közösségi célokat szolgáló létesítmény végre elkészülhessen. Ezt ismerte el Balogh József, Győr polgármestere, aki Kun András alpolgármesterrel öt embert tüntetett ki munkájáért a város ezüstérmével.

A kitüntetést kapta: Varga János, Fábián Gábor, Nagy Péter, Lökös Zoltán és dr. Jakab Tamás.
Az ilyenkor elhagyhatatlan protokollesemények után beindult a megnyitó kavalkádja. A lelátókról ezrek nézték, amint a Lolátka Olívia, Bálint Gábor jégtáncpáros csodás kűrt mutat be, és hatalmas tapsvihar jutalmazta Dorofejev Tamarát is.

Villámtorna és Kannibálok

A Bartalis József edző által vezetett minivillámtorna már megmutatta, milyen népszerű a legfiatalabbak között is a jégsport. Aztán jöttek a Kannibálok Ganxsta Zolee vezényletével, hogy megmérkőzzenek a győri amatőrökkel. Óriási küzdelem, vendégsiker a rövid mérkőzés eredménye.

A jégkorongozó-felszerelésbe bújt vállalkozókat, üzletembereket, orvosokat, ügyvédeket látva vált átérezhetővé: aki egyszer jégre ment, soha nem tud lejönni róla. A jégpálya befedése nem csupán azt teszi lehetővé, hogy fél éven keresztül járjanak ingyenesen az iskolások korcsolyázni tanulni, hogy a jégtánc és a jégkorong egyik vidéki fellegvára lehessen Győr, hanem azt is, hogy a tömegsportolók végre igazából lehetőséget kapjanak. Ne kelljen azt nézni, esik vagy fúj, vagy éppen süt a nap.

Mindenkit vár

Természetesen pályára léptek a győri profi korongosok is. Pk egy különleges sztriptízt mutattak be az egykori újpesti kiválóság, a százharmincszoros válogatott Farkas József irányításával. Ahányszor büntetőt hibáztak, annyi ruhadarabjukat vetették le, bemutatva mindenkinek, mi mindent kell viselniük a meccsek alatt.

Igazi népünnepély országos sztárral

Az ünnepélyes megnyitó Ganxsta-koncerttel, a Rádió Győr jégdiszkójával zárult, hogy a jégpálya kapui vasárnaptól egészen szélesre legyenek ismét tárva a közönség, Győr városa és a környéken élők számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tízéves Attila gyógyulni szeretne

A nyúli Sági családban az elmúlt hónapokban baj hátára jött a baj. Kezdődött az apa súlyos… Tovább olvasom