Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Örökségként őrzik a régi haranglábat

Az 1902-ben épült harangláb felújítására helyi civil szervezetként a Vámosszabadi Faluépítő Közösség 3,2 millió forintos támogatást kapott az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.
Ez az összeg teljes egészében fedezte a szükséges munkálatok kiadásait. A projekthez szorosan kapcsolódott még az a pályázat, amelynek révén a harangláb környékét rendbe tudták tenni.

Erre, pontosabban a vízparti sétány kialakítására a falu önkormányzata nyert LEADER-forrásból 2,8 millió forintot, amit 3,5 millióra kellett kiegészítenie, ekkora volt a beruházás teljes költsége. Sétautak, pihenőhelyek szépítik most már a környéket és növényeket, fákat is ültettek, amelyek zöld pompája tavasszal mutatkozik majd meg.

Balogh Tibor plébános áldotta meg az emlékhelyet, amit a terület rendezése keretében szintén felújítottak. Fotó: BA
Balogh Tibor plébános áldotta meg az emlékhelyet, amit a terület rendezése keretében szintén felújítottak. Fotó: BA


Lukács László a Kossuth utcában lakik és tetszik neki a munkálatok eredménye. Szerinte már ráfért erre a környékre a szépítés. A korábban elhanyagolt, bozótos terület rendezését szükségesnek tartotta a harangláb-felújítással pedig véleménye alapján elődeik örökségét őrzik méltóképp a helybeliek.

Tolnay Béla örül, hogy újra a fiatalok találkozóhelye lehet a Szavai-csatorna partja, és felidézte, hogy gyermekkorukban itt játszottak, fürödtek, korcsolyáztak, ladikoztak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenöt gyűjtőhely a kidobandó fenyőfáknak

A Győr-Szol tájékoztatása szerint idén az alábbi helyeken (összesen 75 helyszínen) lehet a… Tovább olvasom