Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Örökségét adja ajándékba

Győr - Szó se róla, nem terhes ez az örökség, csak éppen gazdájának sokba kerül a megtartása. Havonta majdnem tízezerbe.
Ezért szánta rá magát, hogy elajándékozza, csak akad valaki, aki örül neki.

Férfias arcél egészséges barna bőrrel. A Győr–Győrújbarát–Nyúl Volán-autóbuszjárat pilótái alighanem kivétel nélkül keresztnevén ismerik. Kevés olyan utasuk van, ha akad rajta kívül egyáltalán, aki egyetlen napot ki nem hagyna lassan egy éve. Felszállt a járatra újév napján, húsvétvasárnap és az idei esztendő valamennyi hármas pihenő- és ünnepnapján is.

A hatvanhárom éves Sipák József huszonhét évet húzott le a Graboplastban, így mondja, a Grabóban, akkor még nem volt részvénytársaság, amikor ő 15 éve kényszerűségből eljött onnan. A férfi csoportvezető volt a kikészítőüzemben. Egyszer megcsúszott, megütötte a gerincét, operáció lett a vége, ám mert idő előtt kezdte terhelni, kiújult a baja s még kétszer műtötték ugyanazzal.

Akkoriban sokat dolgozott. Nyúlon lakott, lovai voltak, napközben a gyárban hajtott, délután-este, hétvégeken otthon. Ahogy általában az akkori „kétlakiak".

Amikor vége lett a gyári életének, 9800 forintot várhatott havonta a postástól. Úgy mondja, szép pénz volt az akkor, mára feltornázták 78 ezerre. Nem panaszkodik, csak inkább magának jegyzi meg, hogy közben az árakat is ugyancsak szorgalmasan emelték.

Mi akkor a baj? A nyúli férfi már régóta nem nyúli, Győrben lakik a Kodály Zoltán utcában, a lottózó fölött. Persze hogy lottózik, állandóan kísérti a szerencsét, csak hát az meg „szalad előle". Két gyermeke van, a második felesége Erdélyből való asszony. És most amiért Sipák József naponta utazik Győrből Nyúlra, az édesanyjától kapott örökség. Tavaly karácsony után pár nappal temették édesanyjukat. A nyúli nádfedeles háza mellett maradt utána három kecske. Hogy is lett volna szíve szélnek ereszteni a jószágokat? A kecskék miatt utazgat. A fáradságot nem is említi, ahogy a takarmányt sem. Ajánlgatta már a kecskéket, valaki ígérte is, hogy érte megy, de csak ígérte. Így hát közreadhatjuk, hogy Nyúl-hegy alatt, a Táncsics u. 56.-ban várja leendő állatbarát gazdáját három kecske. Örömmel adná az örökös, hozzájuk az eleséget is ingyen, barátságból.


Ferenczi József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadjon örökbe biciklitárolót!

Győr - Legyen az utca az embereké! – e gondolat köré szervezik idén a Mobilitási Hét… Tovább olvasom