Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Örökre kísértetáruház marad a Lidl? – Úgy tudjuk: nem

Győr – Idestova több mint egy éve megépült a Lidl első áruháza Győrben a Szeszgyár úton, de a mai napig nem nyitott meg. Annak ellenére sem, hogy az üzlet idén február elején használatbavételi engedélyt kapott. Utánajártunk a miértnek.


A Lidl-ügy a mai napig témát szolgáltat fórumunkban, de ezzel a tipikusan magyaros történettel még azt is sikerült elérni, hogy a győri lányok-asszonyok-hölgyek a Nők Lapja Cafe oldalán vitassák meg a legfrissebb részleteket. Nem éppen a legjobb városmarketing, de hát a mi kis országunkban már csak többnyire így mennek a dolgok.Vásárlókra és eladókra várva: az üres Lidl Győrben. Videó: Cseh Róbert.Használatbavételi engedély a "fantomáruháznak"


Hiszik vagy sem, de a győri önkormányzat lépett a finoman fogalmazva is kellemetlen ügyben, s egy február 4-én keltezett határozatban használatbavételi engedélyt adott a "fantomáruháznak".

"Értesítem a tárgyi, valamint a tárgyi ingatlannal közös telekhatárú ingatlannal rendelkezni jogosultakat, továbbá azon érintetteket, akinek jogát, jogos érdekét vagy jogi helyzetét az ügy érinti, hogy az építésügyi hatóság a Győr, Szeszgyár u. 6. szám, 6376/1 hrsz. alatti ingatlanon élelmiszer áruház használatbavételére vonatkozóan határozatot hozott" – hogy szó szerint idézzük a hivatalos dokumentumot.

Akit érdekel a teljes határozat, Győr önkormányzati oldalán itt megtalálja.Szerencse, hogy a falak nem romlanak meg. Fotó: Caeh Róbert.
Szerencse, hogy a falak nem romlanak meg. Fotó: Caeh Róbert.


Lidl vs. Spar? Ez így nem igaz


Persze joggal kérdezhetik olvasóink, hogyha határozat született, mégpedig kedvező a Lidl-re nézve, akkor miért áll még mindig tök üresen az áruház?

Nos azért, mert ezt határozatot (is) megtámadták, s jelenleg a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatalnál vár végső döntésre az ügy. Ennek a határozatnak legkésőbb 60 napon belül meg kell születni. Mindez hamarosan várható; a 60 napból már nincs sok hátra.

Noha információnk szerint ez a döntés is valószínűleg előnyös lesz a Lidl-nek, mindenképp megér egy kisebb misét, ha színfalak mögé nézünk. Általános vélekedés ugyanis Győrben, hogy a Lidl-nek – az erős konkurenciától tartva – a Spar tett be.

Mi úgy tudjuk, hogy ez így nem igaz.

Oknak kiválóan megtette a vitatható bekötőút

Tudomásunk szerint sokkalta inkább arról van szó, hogy a Fehérvári út közelében egy kft. szeretne terjeszkedni – magyarán még nagyobb, 50 ezer négyzetméteren elterülő bevásárlóközpontban gondolkodik –, csakhogy ehhez a térhódításhoz a város feltételeket szab.

Egész konkrétan a Fehérvári út kétsávossá alakítását, mely azonban több milliárdos beruházás volna, jelenleg ezekben a válságos napokban természetesen nincs rá pénz, s innentől kezdve időtlen történet.

Úgy tudjuk, az említett kft. emiatt hiúsította meg minden törvényes eszközzel a Lidl-nyitást.

Hivatalosan persze ilyen indokkal nem lehet megfellebbezni egy nyitást, de jogi oknak kiválóan megtette a vitatható bekötőút…

Új Lidl: mindez teljesen független a hosszú ideje tartó, nyitási ügytől 

Az is jó kérdés, hogy a Lidl vajon az elhúzódó nyitás miatt épített még egy áruházat a Nádor aluljárónál, vagy ez egyébként is szándékaiban volt?

"A Lidl öt áruházra adott be építési kérelmet, vagyis a Szeszgyár utcán kívül máshol is szeretne áruházat nyitni. Mindez teljesen független a hosszú ideje tartó, nyitási ügytől. Tudomásom szerint a harmadik áruházát a Kossuth utca végében kívánja megvalósítani a Lidl" – válaszolta a kisalfold.hu kérdésére Révi Zsolt, Győr főépítésze.

Boltvezetőket keresnek Győrbe

Hogy a Nádor aluljáró közelében felhúzott bolt, mikor nyílik – egyelőre nem tudni. Az ugyanakkor bizonyos, hogy a Lidl újonnan nyíló üzleteibe jelenleg boltvezetőket keres. Többek közt Győrbe is.

Olvasóink írták

 • 15. Dudus51 2009. április 09. 23:06
  „A Lidl nagyon tiszta, átlátható polcokkal, friss zöldségekkel, szépen csomagolt húsokkal. Ez nem tetszik a konkurrens cégeknek.”
 • 14. mir 2009. április 09. 13:40
  „Nem baj hajléktalanszállóknak majd jók lesznek. :)”
 • 13. knifemaster 2009. április 08. 22:13
  „Majd csinálunk belőle kísértetáruházat...igazit...
  kopogó szellemek megtekintése féláron .
  Halálhörgés -15% engedmény.

  Tricse,
  bonyolult volt a feladat...:P
  http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.c.n.vt.index”
 • 12. Zso-ka 2009. április 08. 21:59
  „Valaki elmagyarázná,hogy mi köze a Lidl-nek a Fehérvári-úthoz,és melyik az a nevezetes kft, amely terjeszkedni akarna ott,ahol (egyébként)hegyekben állnak a bevásárlóközpontok?”
 • 11. elemér 2009. április 08. 19:13
  „Ez a üzlet jellegzetes, épp olyan mint az USA-ban. Jól vezetik és remek jók az árak és az áruk.”
 • 10. tricse 2009. április 08. 18:27
  „Hol lehet jelentkezni a LIDL-be dolgozni?”
 • 9. pancser 2009. április 08. 17:00
  „Kár, hogy nem nyílt még meg, veszítenek vele a győriek. Sehol nem olyan olcsók a húskészítmény mint ott.”
 • 8. lacim6 2009. április 08. 16:23
  „Nagyon várom hogy nyisson valamelyik mert ennyi pénzért sehol nem tudom megvenni amit szeretnék mint náluk. Sokat járom a megyét a munkámnál fogva és ha olyan helyen járok csak a lidl be megyek.”
 • 7. clin 2009. április 08. 15:39
  „Ez is csak nálunk fordulhat elő, hogy a"konkurencia" alátesz a másiknak! És hol van ilyenkor a vásárlók érdeke? Mert ugye nem a vásárlók "szabotálják " az áruház megnyitását! Piacverseny van aminek meg vannak a szabályai! Ja és nem lenne az sem utolsó szempont, hogy a vásárló dönthesse el, hogy mit, hol és mennyiért kíván megvenni! Versenyezzenek az árakkal, minőséggel, meg a szolgáltatással! Ilyenkor egy kicsit a város vezetőinek jobban oda kellene tennie magát pozitív értelemben.”
 • 6. mira-mira 2009. április 08. 15:16
  „Sajnáljuk ,hogy Sopronban még egysem épült. Remélem ha nálunk majd épül nem huzzák-halasszák ilyen sokáig. Biztos sikeres lenne. Csornára kell mennünk ha Lidl-be akarunk menni. De akarunk, mert nagyon sok jó termékük van elérhető áron. A minőség sem utolsó. Hajrá LIDL !!!!”
 • 5. IV.Béla 2009. április 08. 11:58
  „Az aluljáró melletti bizony csak kívülről van kész. Aki arra jár, vethet egy pillantást rá, hogy milyen a belseje. Mindenesetre két hete elég ramaty volt még bent minden.”
 • 4. mir 2009. április 08. 10:40
  „Már két lidl van és egyik sem nyitott ki. A kossuth utcaira is ez a sors vár? Sok értelme van akkor :)”
 • 3. megmondó 2009. április 08. 09:24
  „Kíváncsi leszek, hogy mikor nyílik meg a Nádor aluljárónál lévő Lidl. Szerintem ott is vannak gondok, hisz ahogy látszik kívülről teljesen kész. - (Még a nyitvatartási ideje is ki van írva...)
  Nem hiszem, hogy előbb megnyitna, mint a Szeszgyár úti hipermarket. A kettő biztosan összefügg.”
 • 2. Jani80 2009. április 08. 08:30
  „Kedves nyusz !

  Amikor "ki "költözésre került a sor akkor is lehetett tudni hogy nemlesznek hipermarketek arrafelé.”
 • 1. nyusz 2009. április 08. 06:52
  „javsolnám még győrujfalu és győrzámoly kőzőtt épiteni 1 lidl-t vagy aldit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piac és könyv József Attila születésnapján

Győr - A Költészet Napja alkalmából József Attila születésnapjára emlékeznek azok a győri alkotók,… Tovább olvasom