Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Örökbe fogadták a vasúti megállót Bakonygyiróton

A bakonygyiróti önkormányzat csatlakozott a Magyar Közlekedési Klub akciójához, és jelképesen örökbe fogadta a helyi vasúti megállóhelyet.

Tájékoztatta minderről portálunkat Aradiné Buda Erika polgármester. Első lépésként június 30-ig kitakarítják a jelenleg inkább romhoz hasonlító épületet és környékét, ajtót, ablakot szerelnek be, valamint virágosítanak is.

A polgármester hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a MÁV kezelésbe adja a községnek az állomást, amelyet teljesen rendbe hoznának és múltidézésre használnának korhű berendezéssel, jegykiadóval. ˝Az épület a pincesor felé vezető út mellett található. Nem mindegy, hogy a turisták elé milyen látvány tárul˝ – mondta törekvésük hátteréről Aradiné Buda Erika.

A polgármester abban is bízik, hogy az új kormány visszaállítja a vasúti közlekedést a Győr–Veszprém vonalon, ahol állandó jelleggel most csak Győrtől (Bakonygyiróton át) Zircig járnak vonatok. A MÁV dicséretére azt is hozzátette, hogy a közlekedési vállalat nemrégiben peront épített az állomáson, padokat helyezett ki és lefestette a korlátokat.

Olvasóink írták

  • 2. VVclaudia 2010. május 13. 17:17
    „Büszke vagyok kis falunkra! :)”
  • 1. Epoxigyanta 2010. május 13. 11:55
    „Nagyon jó kezdeményezés,csak így tovább!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétségbe esve keresem Lunát

Lunát Győr-Ménfőcsanakra vitték, hogy megfelelő kan szíves közbenjárása után utódokat hozzon… Tovább olvasom