Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Óriási volt a torlódás a 14-es főúton, a 6-os buszok már a saját útvonalukon közlekednek

A kisalfold.hu információi szerint a főúton a torlódások az e-útdíj hétfői bevezetése miatt alakultak ki.


Kedd, 8.02

A kedd reggeli üzemkezdettől nincs terelés, a 6-os buszok menetrend szerinti útvonalon közlekednek.

Úgy tudjuk, a reggeli csúcs különösebb gond nélkül lement, de ha napközben változik a helyzet, akkor megint szükség lehet terelésre.

22.21 - Mi volt a gond a rendszerrel? Íme, a hivatalos magyarázat 

"Július 1-jén Magyarországon elindult a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszer. Az e-útdíj rendszerben a 3,5t-t meghaladó, megengedett össztömegű tehergépjárművek után kell csak fizetni.

A rendszer üzembiztos működése miatt, elkerülendő a kialakuló forgalmi torlódásokat, valamint biztosítva a kamionforgalom egyenletes áramlását, üzemszünetet rendeltünk el július 1-jén 01:00 órától 03:00 óráig, és 07:30-10:00 óráig.

Ez idő alatt a kamionosok folyamatos tájékoztatást kaptak a helyszínen tartózkodó Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársaitól, valamint a rendőrségtől. Anyanyelvi kommunikációs segéd- és tájékoztató anyagokkal (22 nyelven) segítjük a külföldi fuvarozók eligazodását. Nem áll fenn olyan műszaki-informatikai probléma, mely a rendszer zavartalan működését befolyásolná.

A rendszer kialakításának folyamata során természetesen áttekintettük az eddigi európai bevezetések tapasztalatait, amelyek sok esetben eléggé elszomorító képet mutattak. Volt olyan ország, ahol az indulás pillanatában egyáltalán nem volt biztosítva a regisztrációs folyamat, akár fél évvel is meg kellett hosszabbítani a rendszer eredetileg tervezett indítását, és sajnos láttunk olyan példát is, ahol demonstrációk is kísérték a bevezetést.

Mindezen tapasztalatokat figyelembe véve, a nemzetközi példák alapján elmondható, hogy egy ilyen összetett rendszer indítása a zavartalan áruellátás biztosítása érdekében rugalmas hozzáállást, azonnali beavatkozást igényel. Mi ennek megfelelően óráról órára megtesszük a szükséges intézkedéseket. Az üzemszünetek ideje alatt az érintett tehergépjárművek díjmentesen használhatták az e-útdíj rendszer teljes, 6513 km hosszú díjköteles úthálózatát.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdéses határátkelőhelyeken nagyfokú együttműködést tapasztaltunk, amit ezúton is köszönünk. Megnyugtató, hogy a tehergépjárművek vezetői türelmesek és megértőek, hiszen a hazai elektronikus díjfizetési rendszer bevezetését már Európa számos más országában megtapasztalhatták. Ezúton is köszönjük a hazai fuvarozó érdekképviseletek (MKFE, NiT, FUVOSZ) segítő szándékú együttműködését, építő jellegű észrevételeiket, javaslataikat.

Itt az ÁAK központban szakértő stáb dolgozik: műszaki-informatikai, ügyfélkezelési, kommunikációs kollégáink bevonásával folyamatosan irányítjuk és kezeljük az 1500 értékesítési pont rendszerbe történő beilleszkedését, figyelembe véve a helyi viszonyokat és aktuális történéseket. A visszajelzések alapján ma éjfél óta forgalmi zavart okozó körülmény nem volt tapasztalható.

Sajnos el kell mondanunk, hogy az indulást követően informatikusaink túlterheléses támadást észleltek. Erről azonnal értesítettük a sajtó munkatársait, hiszen fontosnak tartjuk a média hiteles, azonnali, transzparens tájékoztatását. Ezen esemény kivizsgálása folyamatban van.

Ez semmi fajta zavart nem okozott sem a rendszer működésében, sem munkavégzésünkben. Az ügyfelek adatainak védelme és biztonsága úgy kívánta, hogy üzemszünetet rendeljünk el mindaddig, ameddig informatikusaink meg nem győződnek a műszaki-informatikai háttér meglévő biztonságáról.

Amennyiben beigazolódik, hogy szándékos informatikai támadást intéztek hálózatunk ellen, az illetékes hatóságok mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az elkövetőket megtalálják és felelősségre vonják" - közölte portálunkkal Kibédi-Varga Lajos, E-Útdíj szakmai projektszóvivő.

16.47

Úgy tudjuk, a kamionok az út közepén állnak, nagyon lassan megy a díjfizetés.

16.35

A 14-es sz. főúton tapasztalható jelentős forgalmi torlódások miatt a 6-os autóbuszok közlekedési rendje ideiglenesen a következőképpen alakul:

- Kismegyerről Sárás irányában valamennyi autóbusz a Hédervári út felé közlekedik.

- Kismegyerről a délutáni csúcsidőben az órák 55. percében induló autóbuszok Sárásig közlekednek, és a következő egész órakor onnan indulnak vissza, azonban a 14-es főútra nem tudnak kikanyarodni, ezért a Szitásdomb utca – Fenyőszer utca – új bácsai út – 14-es sz. főút – Szövetség utca – Széchenyi István Egyetem útvonalon érik el eredeti útvonalukat (Sárás és az egyetem között nem állnak meg!), így a Galántai úti és a Hédervári úti megállóhelyeket nem érintik.

- Kismegyerről az órák 25. percében induló autóbuszok a "Hédervári út, Zemplén utca" megállóhelyig közlekednek, majd az Újfalusi országúton fordulnak vissza, ezért a Galántai úti megállóhelyeket és Sárást nem érintik, hanem a "Hédervári út, Zemplén utca" megállóhelyről indulnak vissza a menetrend szerinti időt kivárva.

- Az esti időszakban (17.40 órától kezdődően) – amennyiben addig a helyzet nem rendeződik – valamennyi járat Sárás felé a Hédervári úton, visszafelé az új bácsai úton közlekedik, ezáltal a Hédervári úton Kismegyer felé nem közlekednek autóbuszok, a legközelebbi megállóhely a Széchenyi István Egyetem.

Július 2-án (kedden) üzemkezdettől lehetőség szerint a menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok.

A forgalmi helyzetet munkatársaink felügyelik, és amennyiben újabb torlódások alakulnak ki, a fentihez hasonló módon intézkednek az eljutási lehetőségek biztosításáról - olvasható a Kisalföld Volán honlapján.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Valaki 2013. július 02. 20:51
  „Nélkületek bezony egyre heppibb lesz!
  Ráadásul most még csak 1 óra 01perc van! :)))”
 • 32. ATX 2013. július 02. 17:33
  „Valaki mindig elhiszi, hogy minden happy. Pedig "The Truth Is Out There!"”
 • 31. oPTiKa 2013. július 02. 15:07
  „Valaki, jól áll Neked, mint ahogy vezírednek is a piros nyakkendö...”
 • 30. Valaki 2013. július 02. 14:35
  „Loptika, csak csórom el mozgalmi-izgalmi dalaitokat! :)))”
 • 29. mir 2013. július 02. 13:19
  „27. pancser 2013.07.02. 08:58

  Komolyan elhiszed, hogy belekavart valaki a rendszerbe? Csak mert ezt mondták? Ugyanmár :)”
 • 28. ATX 2013. július 02. 09:36
  „Erről nem nagyon fröcsög a <moderálva>média! Bezzeg a rezsicsökkentés! Az már a vízcsapból is folyik! (Igaz 10%-al olcsóbban...)”
 • 27. pancser 2013. július 02. 08:58
  „Máshol is előfordul káosz amikor egy új dolog bejön, nem kell dramatizálni a helyzetet. Akik meg belekavartak a rendszerbe 5 év fegyház, számítógép addig se, aztán legközelebb kétszer is meggondolnák.”
 • 26. W118 2013. július 01. 22:12
  „Valamelyik nyolc általánost már elvégzett rendőri vagy illetékes vezetőnek már eszébe juthatna,hogy nem Győrben a Galántai úton kellene megállítani a nem fizető kamionokat,hanem már a határon.
  Nem fizet, visszafordul.Nem olyan bonyolult ez.
  A Győrbe tartó személyautókat beterelik a 14 es útról a nagybácsai tsz telepére.Addig vezet egy beton út tele kátyúval.
  Ott meg vége.Azután lehet választani egy szarvascsapás a búzatáblák között,vagy egy rókacsapás a kukoricaföldeken.
  Agyrém.Az szív aki fizet (súlyadó,stb.)aki meg nem az mehet a főúton,aztán meg feltarthatja a forgalmat.Buszokat elterelik....
  Maargit´, nooormáálisi?”
 • 25. józanparaszt 2013. július 01. 22:00
  „hiszen a magyarok mindent olyan jól csinálnak nemigaz? - de, csak kár hogy A politikus is bele tette az "eszét"...”
 • 24. zakarias3 2013. július 01. 21:28
  „Ne bántsátok valaghit! <moderálva>”
 • 23. Vegita 2013. július 01. 21:26
  „Hogy milyen jól tudnak Magyarországon szervezni?! Az ég világon semmi sem állt készen az elsejei induláshoz. Gondolom a trafikok is ilyen simán indítottak. Kíváncsi vagyok a rezsicsökkentések pontosan hogy, miben, és mikor fog visszaütni. De amúgy is csak pénzkidobás az egész. A választások után tök mindegy, hogy ki nyer, biztos, hogy visszacsinálják az egészet..”
 • 22. urbaniastapista 2013. július 01. 21:22
  „Miért álltak a kamionok a Galántai úton?
  Mert sorban álltak a bekrepált fizetőhelyeken.
  Miért krepált be a rendszer?
  Mert nem volt tesztüzem.
  Miért nem volt tesztüzem?
  Mert 1/3 vezére csakazértis.”
 • 21. oPTiKa 2013. július 01. 21:09
  „Mindjárt jön a békemenet Valakivel az élen és énekli, hogy "A párttal, a néppel egy az utunk, jelszavunk munka és béke..."”
 • 20. okostojas007 2013. július 01. 21:02
  „ez még a tegnapi élőlánc maradéka lehet .......”
 • 19. apokalipszis 2013. július 01. 20:12
  „<moderálva>.Mindenért egy főgonosz a felelős ,mi?)))))))))))
  Állj a sarkadra ,old meg a problémád,ha egészséges ember vagy.Ne szűkölj a neten a nap végén ,inkább igyál egy pofa sört vagy egy pohár rosét.)))))))))))))))))))))))”
 • 18. embertelen 2013. július 01. 20:10
  „Orbán már megint pofátlanul rosszul teljesít!”
 • 17. zakarias3 2013. július 01. 20:04
  „valagi!Gyere és próbáld megmenteni a mundér becsületét!”
 • 16. Jethro_Tull 2013. július 01. 20:02
  „Nem lehetne tájékoztatásra használni az "okosbuszok" hangszóróit ilyenkor ?”
 • 15. piroskaésabarkasz 2013. július 01. 19:47
  „Most jöttem be Vámosszabadiról,a falunál volt a sor vége....Köszi Viktor(ezt is)!”
 • 14. momopali 2013. július 01. 19:43
  „13. Ugye nem gondolod hogy komolyan írtam, ha végig olvastad volna a hozzászólásom a második mondat egyértelműsíti a véleményem. Ja amúgy itt lakok a 14es út mellett folyamatos a tülkölés, rendőrautók szirénája reggel óta!!! Köszönjük!”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lego Ferrari a Győr Plázában - videó, fotók

215 ezer Lego építőelemből készült az a tűzpiros eredeti nagyságú Ferrari versenyautó, amelyet… Tovább olvasom