Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Operaszínpadona prózai színész

Augusztus 31-én este 8 órakor Győr Széchenyi terén adnak koncertet az ez évi, Veronában megrendezendő Placido Domingo’s Operalia meghívott díjazottjai.

A zenei eseménynek Mesterházy Gyula színművész lesz a moderátora, aki pályafutását a Győri Nemzeti Színházban kezdte. A ma már országos népszerűségnek örvendő művészt a győri közönség többek között olyan szerepekben láthatta, mint Rómeó Shakespeare Rómeó és Júliájában, Rodolpho Arthur Miller Pillantás a hídról drámájában, vagy Fetyka S. Harnick–Jerry Bock Hegedűs a Háztetőn musicalében.

– Nagyon sokat jelent számomra, hogy pályám első éveit a Győri Nemzeti Színházban tölthettem. A győri tagságom hét éve alatt részese lehettem egy olyan színházi műhelynek, ahol számos kiváló, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező pályatárssal dolgozhattam és akiktől egyben nagyon sokat is tanulhattam. Hálás vagyok, hogy kipróbálhattam magam a legkülönbözőbb prózai darabokban a drámától a vígjátékokig, és hogy játszhattam zenés produkciókban. Nemcsak annak örülök, hogy tagja voltam az ország egyik legelismertebb színházi csapatának, hanem annak is, hogy sok időt tölthettem a városban. Nagyon megfogott Győr hangulata, a város sokszínűsége és az itt élők közvetlensége. Győrtől azután sem szakadtam el, miután a Budapesti Kamaraszínházhoz kerültem, vendégként azóta is mindig boldogan térek vissza.

– Az elmúlt időszakban a színpadi szereplések mellett egyre gyakrabban látjuk filmes és televíziós produkciókban is. Az elmúlt heteket Londonban töltötte, ahol egy rangos filmes-színházi műhely csapatával dolgozott.
– Véleményem szerint a mi pályánkon is szükség van a folyamatos képzésre, tudásunk csiszolására. Az elmúlt években számos angol nyelvű nemzetközi filmes produkcióban szerepelhettem, melyekben olyan világsztárokkal állhattam kamera előtt, mint Cynthia Nixon vagy Dominic Cooper. Sok időt töltök a nyelvtanulással. Amikor csak tehetem, részt veszek olyan nemzetközi kurzusokon, ahol gyakorló, különböző anyanyelvű színészek az angol nyelvű színpadi és filmes szerepformálást tréningezik, neves angol rendezők irányításával.

A színészi munka mellett a televíziós moderálás egy izgalmas kihívás számomra. Első alkalommal Teszári Nóra partnereként, a Duna TV Kikötő című műsora különkiadásának voltam a műsorvezetője. Különös megtiszteltetés volt, hogy moderátora lehettem a Pécs2010, valamint a Placido Domingo’s Operalia 2009 riportfilmeknek. Ez utóbbi a világ számos országának nézőihez is eljutott.

Mesterházy Gyula színművész lesz a moderátora a The Voices of koncertturnénak
Mesterházy Gyula színművész lesz a moderátora a The Voices of koncertturnénak


– Az Operalia napjainkra nemcsak a világ legmeghatározóbb és legrangosabb énekversenye lett, hanem egyben a nemzetközi operapiac magas presztízsű mozgatójává is vált. Miben rejlik az operaverseny sikere?

– Placido Domingo kétségkívül a mindenkori operajátszás egyik legkiemelkedőbb művésze, és mindemellett mára a neve világmárka lett. A művész személye az elmúlt években a legszínvonalasabb, nemzetközi jelentőségű programokkal köthető össze. Ilyen az Operalia is, melyet 1993-ban Párizsban alapított. Az évente más és más országban megrendezésre kerülő versenyre a világ számos országából átlagosan 1000–1200 énekes jelentkezik és ebből 40–42

fiatal jut el a döntő fordulókig. A 10–12 fős zsűriben a legmeghatározóbb dalszínházak, így például a Metropolitan Opera, a madridi Királyi Opera, a párizsi Théâtre du Châtelet, a Teatro Real de Madrid, a Royal Opera
House Covent Garden első számú vezetői foglalnak helyet. Számomra különös élmény volt megtapasztalni Placido Domingo közvetlenségét és azt az őszinte segítőkészséget, amivel jelentős mértékben hozzájárul egy-egy fiatal énekes színpadi teljesítményéhez. A „The Voices of" koncertturné ötletét a szervezésünkben 2009-ben megvalósult Placido Domingo és az Operalia nyerteseinek a koncertje adta, melyet közel 18 ezren tekintettek meg. Nagyon örülök, hogy a Voices of 2013 moderátoraként ismét találkozhatok a győri közönséggel!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO-Vidi - Forgalomkorlátozás Győrben

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz vasárnap a Nagysándor József út, Stadion és Tóth László út… Tovább olvasom