Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ónos eső: autók az árokban több helyen is

Délutánra ónos eső változza fel a havazást. Autók csúsztak az árokba Mosonmagyaróvárnál, Mezőörsnél, Gönyűnél és Kisbajcsnál is.
Az idokep.hu észlelői szerint vasárnap délelőtt néhány centiméternyi hó esett Győr-Moson-Sopron megyében délig.

Délig forgalmi fennakadásokról nem kaptunk hírt, balesetről is csak egyet: Bácsa és Kisbajcs között szenvedett balesetet egy autó.

Bácsa és Kisbajcs között csúszott le az útról és tört össze ez az autó. A képet olvasó-tudósítónk küldte.
Bácsa és Kisbajcs között csúszott le az útról és tört össze ez az autó. A képet olvasó-tudósítónk küldte.

Az esti órákban viszont a délutáni ónoseső miatt több autó landolt árokban a csúszóssá vált utak mentén Győr-Moson-Sopron megyében.

Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese elmondta, hogy az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében egy Budapest irányába tartó osztrák rendszámú személyautó csúszott le az úttestről, mert az eddigi adatok szerint a járművezető nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott. Az M1-es győri elkerülő szakaszán egy mikrobusz hasonló okból vágódott a pályaelválasztó betonelemeknek, olyan erővel, hogy az elemeket átlökte a szemközti sávba. Az ütközés után a jármű a saját pálya leállósávjában tudott megállni.

A 81-es főúton, Mezőörsnél egy jármű korlátnak hajtott, Günyűnél az 1-esen, illetve Kisbajcs térségében egy-egy személyautó csúszott az árokba. Mosonmagyaróváron három autó koccant össze, az egyik jármű sofőrje ittasan vezetett.

Az előrejelzések szerint nem lesz fehér a karácsony, hiszen a vasárnap délelőtt lehullott hó már délután olvadni kezdett, hétfőn 8, december 25-én, kedden pedig már 10 fok a várható napi maximum hőmérséklet. Szerdától hidegfront jön ugyan, de inkább esőt hoz, és hajnalra sem mutat 0 fok alatti értéket a hőmérő szerdán, csütörtökön és pénteken.

Korábban:
A figyelmeztető előrejelzés szerint az öt megyében több órás ónos eső várható.

Az OMSZ szerint vasárnap hajnalban a Nyugat-Dunántúlon gyenge-közepes intenzitású csapadék kezdődik, mely a délelőtt folyamán kelet felé terjeszkedik.

A Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben átmenetileg eshet hó, majd ónos eső, délután már nagy valószínűséggel gyenge eső fog esni. A Dunántúl többi részén délutánig havazás valószínű: északon 4-5, délen legfeljebb 2-3 centiméter hullhat - késő délután néhány óráig ónos esőre lehet számítani.

A középső megyékben és az Északi-középhegységben estig néhány centiméter friss hó eshet, majd estétől főként a főváros térségében egyre többfelé ónos eső alakulhat ki. A Tiszántúlra a csapadék csak este érkezik, gyenge havazás, főként a déli részén ónos eső formájában - olvasható az OMSZ honlapján.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Hyppolit 2012. december 25. 21:31
  „22. goldboy! Szerintem nem kellene abálni a normális gk-vezetőket. Száguldani, és 46-os lábbal nyomni a gázpedált az idióta is tudja, megállni biztonságosan már több fizikai összetevő függvénye. Ezt pedig csak az érti meg, akinek a szürkeállományi kapacitása erre elegendő. Aki időben a céljához akar érni, az időben induljon el, beleszámítva azt is,hogy az utakon ilyemkor értelemszerűen lassab a haladási lehetőség, akár egy keresztbefordult kamion miatt órákat is várhat. Az pedig, hogy ki mennyire félti a saját testi épségét, magyarán az életét, ahhoz senkinek semmi köze, ezt támasztja alá a "nem az út és látási viszonyoknak megfelelően stb" szem előtt tartandó alapdefiníció is. Aki pedig "rohan" a halálba, nos, lelke rajta, csak másokat ne veszélyeztessen!”
 • 30. soproni 2012. december 25. 19:54
  „Említettétek Ausztriát.Nos az a tapasztalatom,hogy ott sok helyen( buszmegállóknál,körforgalmaknál ,lejtős szakaszokon, terelő szigeteknél...)felmaratják az aszfaltot a tél kezdetekor,hogy így is csökkentsék az utak síkosságát. Nem értem,hogy miért baj az,ha valaki félti a testi épségét és az autóját?Akik sietnek,azok menjenek bátran és előzgessenek,de ne úgy,hogy másokat kényszerítenek a gyorsabb haladásra!Volt rá példa,hogy ónos eső esett és az engem megelőző két autó csak a következő kanyarig volt előnyben,mert ott mindkettő árokba csúszott. Igaz,hogy 30-as,40-es tempóval,de szerencsére én épségben hazaértem.”
 • 29. zakarias3 2012. december 25. 16:27
  „Levagyok döbbenve,hogy mennyi okostojás gk vezető és műszaki szakértő van ezen az oldalon,aki alig várja,hogy bedobjanak egy témát és már ugrik is a gép elé és elkezdi osztani az észt,ami szerinte csak őnála van,hiszen több millió kilómétert levezetett már a pályafutása során és csak ő tudja megmondani a tutit!Bízom benne,hogy a gyakorlatban is ilyen nagy sztár!”
 • 28. Powerarc 2012. december 25. 09:55
  „Jártam ott is, vannak olyan pályaszakaszok amitől nem kell hasra esni, nem különb mint itt és mégis sóznak már a csapadék megérkezte előtt. Nem az utakban van a fő különbség hanem a kezelésében.”
 • 27. Mankapunka 2012. december 24. 22:14
  „Látod,csak az A4-ig jutottál. Jártál már németben? Nem. Akkor meg kár a gőzért.”
 • 26. kekec 2012. december 24. 21:50
  „23. Mankapunka 2012.12.24. 19:06

  ´Jártatok volna kinti úton,akkor tudhatnátok,hogy a vízelvezetésre nagyobb időt szentelnek kint,mint itthon.´
  Aha. És nálunk mossa le, ahol nem tud lefolyni.
  Ugye, komp nem akartál lenni?”
 • 25. Powerarc 2012. december 24. 20:37
  „Az osztrákoknál az A4-es helyenként olyan hepehupás, szerencsétlen víz az sem tudja hirtelen merre folyjon, ahhoz képest itt az M1 sokkal jobb, na nehogymár ott több időt szenteltek neki. Vagyis dehogynem, az avulásnak.”
 • 24. zoli76os 2012. december 24. 19:50
  „22. goldboy 2012.12.24. 14:06
  Szerintem meg nem a biztonságosan haladókkal van a baj hanem a sok idióta türelmetlen autósokkal. Ha kell induljon el időben. Ha megtudnám csinálni egy gombnyomással akkor a világ összes autóját max 100-km/h-ba korlátoznám le.”
 • 23. Mankapunka 2012. december 24. 19:06
  „Jártatok volna kinti úton,akkor tudhatnátok,hogy a vízelvezetésre nagyobb időt szentelnek kint,mint itthon.

  Aszfalt-aszfalt az ostobáknak,de a víz nagy úr egy komplett hálózatban. Egyik lelke az útnak,hogy ne szivárogjon bele folyamatosan a víz.”
 • 22. goldboy 2012. december 24. 14:06
  „Zoli76! A balesetek 90%-a az ilyen biztonságosan haladók miatt van! Amikor valaki már nem bírja idővel, vagy cérnával a tapogatást. Akár az élete árán is előz, mert nem érti, hogy 2 cm hó miatt miért kell lépés tempóban vacakolni. Nem száguldozni akar, csak odaérni a céljához, mielőtt kihül a Nap!
  Jahh fékezz bele bátran! De azt a zakót, amit kapsz, nem teszed ki a fogasra!”
 • 21. vera2012 2012. december 24. 12:25
  „18. Már megbocsáss, de jó vagy rossz utak, mindegy, mindenhol kellene sózni vagy havat hányni. Nagy a duma tél elött, felkészültünk, blablabla, aztán kiderül, hogy tehetetlenek. Pedig eddig igazi tél még nem is volt. Nem kell szépíteni a dolgokat. Ennek ellenére, mindenkinek jó utat kivánok!!”
 • 20. Powerarc 2012. december 24. 12:23
  „Aszfalt ott is aszfalt”
 • 19. kekec 2012. december 24. 11:48
  „18. Mankapunka 2012.12.24. 11:12

  ´Látom,a sok okos nem vette észre,hogy Ausztriában,és Németországban mások az útépítési szokások.´
  Igen, pl. az összes út márványból van, ezért sokkal könnyebben lefagyna.
  (Tényleg, ennyire? ):O )”
 • 18. Mankapunka 2012. december 24. 11:12
  „Látom,a sok okos nem vette észre,hogy Ausztriában,és Németországban mások az útépítési szokások. Ezen múlik a lényeg.”
 • 17. Powerarc 2012. december 23. 22:49
  „Osztrákok, németek sóznak a csapadék előtt, altt, után, tolják le a havat, biztos ők nem értenek hozzá, a magyar közútkezelő igen.”
 • 16. kekec 2012. december 23. 22:26
  „Utánanéztem. Sok-sok éve, minden télen.
  Ha nem sóznak: lefagy.
  Ha sóznak: nem fagy le.
  Pont, mint a ház előtt a járdám.
  Egyéb kérdés?”
 • 15. zoli76os 2012. december 23. 22:23
  „Ha ha ha megérdemli mindegyik. A bíztositó helyében meg nem fizetnék semmit.Győrbe indultam Győrzámolyról a 20:45-körül érkező vonatra.Szépen 30-al körülbelül mert csúszott az út,hideg motorral tettem meg az 300-métert a főútig a mellék útról.Még a táv felénél sem jártam már egy türelmetlen autós 2-méterre követett,ha az én autómmal mentem volna beleálltam volna a fékbe a kárösszeget meg majd felvettem volna. Egész Győrig azt a kevéske semmiséges 9-km-t 60-al tettem meg,biztonságosan.De sok felelőtlen birka nem ért rá és fittyet hányva a biztonságos közlekedésre előzni kezdtek mint az idióták. Egyiknek sem jut eszébe hogy a keresztbe hullámos úton az autó könnyen keresztbe állhat mert megcsúszik előbb utóbb. Állandó baleseti veszélyhelyzet például a követési távolság be nem tartása,gyorshajtás,ittas vezetés,ennyi és nem több ! És sehol nincs előírva hogy mekkora a minimum sebesség közlekedésben.max 90-el szabad menni de ha jeges havas az út ha úgy kell akkor csak 50-el megyek 90-helyett nem 140-el például!!!”
 • 14. knifemaster 2012. december 23. 22:22
  „Nem kell ahhoz ónos eső ,hogy valakinek gondja legyen a közlekedésben.
  Elég ha kifog egy vaksi faxt aki 2 méterrel előtte kanyarodik ki 20-al.”
 • 13. Mankapunka 2012. december 23. 21:46
  „Mindig is jobb állapotban voltak kint az utak. Egy sima egyenes,kátyú mentes utat sokkal könyebb rendben tartani.

  Baromság,akkor nézz utána.”
 • 12. drkovacs 2012. december 23. 21:28
  „Szégyen magyarország!Jöttem hazafelé Ausztriából s jók voltak az utak odakint! A kishatártól latyak lefagyás stb!
  Hol a sok só a sózó autó?!Ha valami történt volna velem könnyü lenne azt mondani hogy nem az útviszonyoknak megfelelöen vezetett hiába mentem lassan!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatos Gábor átvette a bronzérmét Győrben - fotók

Borkai Zsolt vasárnap a győri Városházán átadta a birkózó Hatos Gábornak az idei, londoni ötkarikás játékok szabadfogású 74 kilogrammos kategóriájának bronzérmét. Tovább olvasom