Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Online interjú Ujhelyi Istvánnal: `álságosnak tartom a mostani rezsicsökkentési kampányt´

"Az élelmiszer-áfa csökkentése 5 százalékra a magyar élelmiszeripar és az alapvető élelmiszereket fogyasztók feltétlen érdeke lenne" - mondta az Országgyűlés alelnöke online interjúnk során.


Az online interjú véget ért. Köszönjük Olvasóinknak az értékes kérdéseket, Ujhelyi Istvánnak a válaszokat.

16.47 - "Sajnálattal látom az idő múlását. 17 órakor kezdődik a következő rendezvényem, fizikai lehetetlenség az összes kérdésre válaszoljak. Köszönöm, hogy megtiszteltek!

Sportrajongóként szurkolok Győr nagy csapatainak, a Pick kézilabda csapat társadalmi elnöke vagyok 10 éve, példamutatónak tartom a győri eredményeket. Remélem, gratulálhatok új sikerekhez." Szegedi üdvözlettel: Ujhelyi István

15.18 - "Megérkeztem a dél-alföldi Szegedről, üdvözlöm a Kisalföld érdeklődő olvasóit.

Kezdhetjük beszélgetésünket, ha nem haragszanak, segítségül hívtam egy kedves hölgyet, mert ha én gépelnék, akkor reggelig itt ülnénk" - mondta Ujhelyi István.


Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

"Nem nekünk ártanak, hanem a magyarságnak"

- A határon túli magyarokkal milyen politikát folytatna, ha Ön lenne a
terület felelőse?

Ujhelyi István válasza: - Felelős vagyok érte, magamnak kértem a feladatot. Egész életemet meghatározza a határmentiség. Édesanyám ágán pedig székely felmenőim vannak. Érzelmeimben tehát vérig sért, amikor politikai számításból minket hazaárulóznak. Havi rendszerességgel konzultálok határon túli közösségek vezetőivel, legközelebb éppen hétfőn interpellálom a kormányt e témában. Nyugalomra és partnerségre van szüksége a magyarságnak.

Minden felesleges szócsata a szomszédos kormányzatokkal az ott élő magyarságon üt egyet. Felnőtt, saját érdekeiket megfelelően megfogalmazó szervezetek a magyarság pártjai, sokat árt, ha Budapestről akarják helyettük irányítani az életüket. Az MSZP történelmi jelentőségű elnökségi ülést tartott nemrég Kolozsvárott, ahol bemutattuk a határon túli magyarságot érintő programpontjainkat.

Ott támogatást kaptunk (néhány itthonról szervezett bértüntető kivételével), miközben a Fidesz médiagépezete összeölelkezve a Jobbikkal minket gyaláz. Nem nekünk ártanak, hanem a magyarságnak. Nem véletlen a vezető Fideszes szájból elhangzó mondat: A határon túli szavazatok megszerzése 20 évre betonozhatná be Orbán Viktort. Csak ez vezérli őket.

"Évek óta a közép- és alsókeresetű rétegeken szorít a kormány"

- Képviselő Úr! Mit üzen azoknak, akik úgy vélik, hogy az alapvető élelmiszerek árának csökkentésére indított aláírásgyűjtés csak a Fidesz rezsicsökkentő kampányára adott populista válaszlépés?

Ujhelyi István válasza: - A rezsicsökkentés kormányzati kampánya egy figyelemelterelés a sorozatos kudarcok, a szociális érzéketlenség évei után. A budai 300 négyzetméteres, uszodás villa lakói ismét tízezrekkel járnak jobban, mint a legkiszolgáltatottabb családok. Az élelmiszer-áfa csökkentése 5 százalékra a magyar élelmiszeripar és az alapvető élelmiszereket fogyasztók feltétlen érdeke lenne (korábban ezt még a Fidesz is jó megoldásnak tartotta, mindaddig, amíg nem mi nyújtottuk be az Országgyűlésnek a javaslatot).

Európa legmagasabb, 27 százalékos áfája a többszörösét veszi el a magyar családoktól, mint amennyit a dirrel-dúrral beharangozott rezsicsökkentés ad. Évek óta a közép- és alsókeresetű rétegeken szorít a kormány, az adórendszerrel, a családtámogatással, stb., ezért álságosnak tartom a mostani rezsicsökkentési kampányt.

- Hogyan tud együttműködni az Országgyűlés elnökével, aki szerint a szocialistáknak nincs helyük a Parlamentben?

Ujhelyi István válasza: - Nincs még egy demokratikus ország, ahol a törvényhozás elnöke megengedi magának a hasonló megnyilatkozásokat. Nincs köztünk különösebb párbeszéd, és ez nem rajtam múlik. Én azokhoz a politikusokhoz tartozom, akik számára ez a hivatás nem a ki-kit győz le kategóriába tartozik. Igyekszem ezért a házvezetések alkalmával pártatlanul és mindenki fele empátiával eljárni. Kövér úr más habitus. Ő kötelet küldene kéznyújtás helyett a vetélytársaknak.

"Igyekszem elkerülni majd azt a helyzetet, hogy nekem kelljen a Házőrség tagjait a terembe hívni, hogy képviselőt erőszakkal vigyenek ki a teremből"

- Az alelnököt is megilletik az új rendszabályozó felhatalmazások? Kíván-e élni velük?

Ujhelyi István válasza: - Igen, ugyanaz vonatkozik rám, mint az elnökre. Ugyanakkor az új házszabály rendelkezéseinek egy részével nem értettem egyet, ettől még jogszabályként rám is kötelezőek a rendelkezések. Igyekszem elkerülni majd azt a helyzetet, hogy nekem kelljen a Házőrség tagjait a terembe hívni, hogy képviselőt erőszakkal vigyenek ki a teremből. Akik azt hiszik, hogy a fegyelmet és a politikai kultúrát fenyítő eszközökkel kell kikényszeríteni, azok nem az együttműködésben, hanem a harcban szocializálódtak.

Az Országgyűlés munkájának és a meghozott törvényeknek a silánysága pedig végképp nincs összefüggésben a fegyelmező eszközöktől. Én nem főnöke vagyok az elnökléskor a megválaszott képviselőknek, hanem a vita moderátora, és igyekszem ezt könnyedén elvégezni.

- Melyek azok a tényezők, amelyek fékezik vagy serkentik az Együtt 2014-gyel való együttműködést?

Ujhelyi István válasza: - Lesz együttműködés, mert másképp nem vehető át az ország sorsának irányítása az Orbáni "viktoriánus" hatalomtól. Elszigetelődtünk a nemzetközi világtól, nem tudom, hogy a tőlünk való félelem, vagy a minket lesajnáló és kifigurázó nemzetközi közvélemény a fájóbb. A kényszer tehát az összefogásra egyértelmű. Közös program megalkotását nem látom gondnak, őszre létrejön az együttműködés.

"A győri felsőoktatás is milliárdos pénzelvonást szenvedett el"

- Miért nem használják bátrabban a kommunikációban a 2008-as népszavazás "hatását" az egészségügy és az oktatás mai kaotikus állapotakor?

- Elmondjuk és leírjuk ezerszer. Jogos a kérdés, hiszen a szociális népszavazást tanulni lehet majd a politikai demagógiáról szóló fejezetekben. Hatása a két ágazatra és a társadalom gondolkodására is rendkívül káros volt. Az akkori kormányzati szándékhoz képest a többszörösét veszi el az intézményektől és a betegtől/tanulni vágyóktól az állam. A győri felsőoktatás is milliárdos pénzelvonást szenvedett el, katasztrófa felé sodródik az oktatási rendszer. Az egészségügy utolsó két nagy fejlesztése pedig a szocialista kormányokhoz kötődik. Az elmúlt évek csak leépítéseket hoztak.

"A mi kötelességünk a legszélesebb ellenzéki összefogás megteremtése"

- A 2014. évi választásra a jelenlegi ellenzéknek és a ma még nem ismert demokratikus pártoknak össze kell fogniuk, ha meg akarják nyerni a választást. Ön szerint ez mennyire kivitelezhető a jelenlegi viszonyokat figyelembevéve? Ugyanis most ezek a pártok sajátos úgymond "önemésztő erődemonstrációkat" tartanak az összefogás helyett. Mi erről a véleménye? Miképp akarnak 2014 tavaszán indulni a választásokon? Nem gondolja, hogy ha komolyan veszik a választási indulást akkor változtatni kell a jelenlegi álláspontjaikon?

Ujhelyi István válasza: - Az Orbáni logika arról szól, hogy médiahátterük és egyéb eszközeiken (!) keresztül el kell érjék az ellenzék megosztását. Nem véletlen az új választási rendszer, mely másról sem szól, mint a rezsim adminisztratív eszközökkel való választási győzelméről. Ha ilyen rendszerben kell győznünk, akkor alkalmazkodunk. Összefogunk, és együtt indulunk.

Ettől még a sok szereplő gondolhat mást az élet különböző területeiről. Kormányoznunk viszont közös programmal és harmonikusan kell majd. Az MSZP egyértelműen a kihívója a Fidesznek, ezért a mi kötelességünk a legszélesebb ellenzéki összefogás megteremtése.

Ki lesz az ellenzék miniszterelnök jelöltje? 

- Mikor derül ki, hogy az ellenzéki összefogásnak ki lesz a miniszterelnök-jelöltje? Ön szerint jelenleg ki a legesélyesebb erre?

Ujhelyi István válasza: - Sajnos, nem egy normális demokráciában készülünk egy szokványos választásra. A kétharmados hatalom úgy igazítja a jogszabályokat, ahogy éppen aznap reggel jó neki. Jogos az elvárás felénk, hogy mutassuk meg végre a közös "ellenzéki tömböt", majdani jelöltjeinket és programunkat. Taktikailag mégsem lehetünk gyorsabbak, mint a hatalom. Hiszem, amit Mesterházy Attila és Bajnai Gordon többször is elmondott: az legyen az miniszterelnök-jelölt, aki a célegyenesben láthatóan maga mögött hagyja Orbán Viktort. Jól állunk a felkészüléssel, olyan tehetséges és világlátott fiatalok szervezik a következő évekre a politikai munkánkat, mint pl. Győrben Beke Károly, és az országos elnökség harmincas éveikben járó új vezetői.

- A fokozatos politikai elszigetelődés, mely az utóbbi időben hazánkat jellemzi, követheti gazdasági elszigetelődés is?

Ujhelyi István válasza: - Sajnos már követte. Nem jön a tőke, kivonul számos világcég a politikai-jogi instabilitás miatt. A kuruckodás és szabadságharcos kardlengetés színpadon jó, de a mai globális gazdaságban egy Európai Uniós országtól elrettentő. Hol van az egymillió új munkahely? Hol a gazdasági növekedés? Hol a pénze a magánnyugdíj-pénztár tagoknak? Hol a jövőnk, amiről annyiszor papol a nagy varázsló.

Hogy szól az MSZP koncepciója a magánnyugdíj kasszák esetében?

- Az MSZP-nek van-e koncepciója a magánnyugdíj kasszák esetében? Akik a magánnyugdíj-pénztárban hagyták a pénzüket, azok milyen helyzetre számíthatnak kormányváltás esetén?

Ujhelyi István válasza: - A jövő érdekében biztos, hogy több pilléren álló nyugdíjrendszer szökséges. Felelőtlenség lenne megígérni, hogy akiktől ellopta a kormány a befizetett pénzüket, azokat mi százszázalékban kárpótolni tudjuk. Akik bent maradtak, stabilitásra számíthatnak. Újra kell építeni egy fenntartható és megtakarításra is ösztönző nyugdíjrendszert. Korozs Lajos kollegánk vezetésével összeállt a nyugdíjprogram, szívesen megküldöm majd önnek is.

- A kétharmados kormánypárti parlamentben alelnökként hogyan tudja segíteni az ellenzéki kezdeményezések érvényesülését?

Ujhelyi István válasza: - Egyfolytában úton vagyok az országban. Tegnap Borsodban, ma Önöknél, holnap Somogyban veszek részt legkülönbözőbb programokon. Szendrőn fél napot töltöttem a nyomorúságos körülmények közt élő romáknál, de meglátogattam a helyi református lelkész urat is. Az országgyűlés alelnökeként sokkal több helyre, közösséghez jutok el, mint korábban államtitkárként. Az Országgyűlésben sajnos roppant kicsi a mozgásterem. Véleményünkre nem kiváncsiak, mi a nem kívánatos képviselőkhöz tartozunk. Tudomásul veszem, ezért inkább építem mozgalmunkat a helyi közösségekben.

"A gazdasági válság időszakában bukásunk törvényszerű volt"

- Hogyan áll jelenleg a sokak által várt összefogás? Mikorra derül ki, hogy a baloldali pártok közül kikkel működik együtt az MSZP?

Ujhelyi István válasza: - Rövid az időnk, és sok a kérdés. Fentebb már válaszoltam egy hasonló érdeklődésre. Az feltűnő számomra is, hogy az olvasók is ezt milyen fontosnak tartják.

- Tisztelt Ujhelyi István! Nem gondolja, hogy teljesen hiteltelen a politikájuk? Hiszen nem volt olyan rég, hogy ne emlékeznénk arra, hogy Önök mit műveltek hatalmon!

Ujhelyi István válasza: - Nem. Én arra emlékszem, hogy például Győr-Moson-Sopron megyébe 2887 leszerződött pályázatra 315 milliárd 787 millió forintnyi Európai Uniós és kormányzati forrást hoztunk. Utak, iskolák, egészségügyi intézmények, ipari parkok, stb. fejlődését hozta az Unióval nem perlekedő kormányzati időszakunk. Arra is emlékszem, hogy erősebb forinttal, stabilabb gazdasággal és szélesebb szociális hálóval adtuk át a kormányzást. A gazdasági válság időszakában bukásunk törvényszerű volt, de az ország nem a mostani akarnokokat érdemli.

- Egyetért-e azzal, hogy a demokráciában a kisebbség efogadja, tolerálja a többség akaratát, másképp fogalmazva a kisebbség igazodik a többséghez?

Ujhelyi István válasza: - Mi a kisebbség, és ki a többség. A parlamenti logika szerinti, vagy a társadalom egészét tekintve. Demokráciában egyébként a többség nem akarja az írmagját is kiírtani a kisebbségnek. Horn Gyula kétharmaddal kormányzott, de saját magát korlátozva hozott szabályokat az Országgyűlés működésére, vagy a választási szisztémára vonatkozólag. Szép emlékeim vannak a közös parlamenti évekről Balogh József polgármester úrral, ha jól emlékszem, ő is Fideszes alpolgármesterrel és konszenzus teremtő szándékkal kormányzott. Na, ez a demokrácia.

"Tanulnunk kellett saját kormányzati baklövéseinkből"

- Egyetért-e azzal, hogy a kisebbség az akaratának érvényesítéséhez előbb a többséget kell maga mellé állítania?

Ujhelyi István válasza: - A kormány elveszítette a társadalom többségének támogatását. Éppen ma olvastam, hogy a közvélemény a rendszerváltás óta legrosszabb kormányzati teljesítményének tartja a mostanit. A mi feladatunk, hogy stílusban és tartalomban alternatívát állítsunk, ami mellé nyugodt szívvel és bizalommal állhat a társadalom többsége.

- Mit tesznek/terveznek tenni azért, hogy a többség szimpátiját elnyerjék?

Ujhelyi István válasza: - Folytatva az előző választ. Tanulnunk kellett saját kormányzati baklövéseinkből, nem szégyenlem leírni, hogy voltak ilyenek. Ha ezeket látjuk, akkor nem követjük el még egyszer. A programban pedig az ország tekintélyének helyreállítását, a kisemmizett milliók állami felkarolását, kiszámítható, stabil kormányzást kell vállaljunk.

"Kiüresedett kirakatdemokrácia a mienk"

- Hogyan ünnepelnek a mai napon az Ön pártján belül és személyesen Ön?

Ujhelyi István válasza: - ?

- Azt a szövetséget, amit az tart életben, hogy "győzzük le Orbánt!", hatalomra kerülése után mi tartja össze? Talán a "ne engedjük vissza Orbánt!"?

Ujhelyi István válasza: - A hogyan tartjuk itthon fiataljainkat, és hogyan csábítjuk haza a már országot elhagyókat. Politikai szimpátiától függetlenül.

- Ön mint az Országgyűlés alelnöke, hogyan értékeli a Parlament működését?

Ujhelyi István válasza: - Kritikusan szemlélem. Kiüresedett kirakatdemokrácia a mienk, melyben az ügyészségtől a közmédiáig, az önkormányzatoktól az Országgyűlésig mindenkinek egy feladatot szántak, a fennálló hatalmi rendszer szolgálatát. Szomorú. Tragikus. Megváltoztatandó! A törvények minőségét pedig jogászok sokasága kritizálja. A stílus magával hozza a silányságot.

Előzetes

Olvasóink az Ujhelyi Istvánnak címzett problémáikat, felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik el, vagy írják be a hozzászólások közé - kérdezzenek bátran!

Kérjük, a levél tárgyában tüntessék fel: Ujhelyi István.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. kotorék 2013. április 21. 20:21
  „Az áram , és a gáz ára Magyar Energiahivatal jóváhagyása nélkül nem változtatható!!!
  Hulladék , kéményseprés ,víz ,távhő eddig is a Fideszes Önkormányzatok jóváhagyásával volt változtatható.
  A Fityeszes aláírásgyűjtés csak a választási kampány része! Kihasználja a jogi tudatlanságot és erőfitogtatóvá teszi a zemberek számára ! NEM ROSSZ!”
 • 32. abszurdisztán 2013. április 06. 06:57
  „Orbán a régi átkos rendszerben ingyen szerzett diplomát és kizárólag a politikában "dolgozva" hatalmas vagyont rakott össze ! Szakmájában soha nem dolgozott, szakmai karriert felmutatni nem tud ! Apja párttitkár volt , élvezte annak a rendszernek minden előnyét. Nem mindenki mehetett Angliába !”
 • 31. Hyppolit 2013. április 05. 21:42
  „27. Dwatson! Úgy írtam : "pártállás nélkül...". De ha már ennyire Orbánt feszegeted, a magánvéleményemtől függetlenül tényszerűen: azzal az Ujhelyivel ellentétben, aki -ismétlem- érettségi után azonnal minden továbbtanulás nélkül az MSZP-ben látta meg álmai fellegvárát/jövőjét, Orbán ´81-ben érettségizett, majd katonai szolgálatát teljesítette maradéktalanul Zalaegerszegen. Aztán jogot tanult az ELTE-n, és ´87-ben diplomázott. Egyetemi évei alatt folyóiratot alapított. ´87-től a MÉM munkatársaként dolgozott, majd talán másfél év múlva a Közép-Európai Kutatócsoportnál dolgozott tovább. Továbbtanulását, azaz oxfordi tanulmányait az 1990-es választások miatt szakította meg. A jelenlegi politikai helyzetben én sem értek egyet sok dologgal , de tényeket nem kell "áthazudni"/ferdíteni/stb., úgy, ahogy - megítélésem szerint -ezt Te teszed. Olykor pedig elég lenne egy kis utána-olvasás is...”
 • 30. S.opron 2013. április 05. 19:10
  „24 Dwatson!
  Értettem szegény gyapjas emlegetését, hogy enyhe irónia van benne.
  Amit nem igazán értettem, hogy hogyan jött ki Csetneky számítása, de így már értem a tiédet, hogy az ő élvezetes matekját használtad hozzá. :)”
 • 29. abszurdisztán 2013. április 05. 18:47
  „<moderálva> ! Féltek KT-től, mi ? Állandóan csak vele foglalkozol ! Foglalkozz a selmeczivel, aki megvédi a külső és belső ellenségtől a rezsicsökkentést !! Ha-ha-ha-haaaaaaa :::::))))))”
 • 28. pancser 2013. április 05. 18:18
  „Lehet, hogy álságos a rezsicsökkentési kampány, de hatásos, ezt az olyan <moderálva> mint "abszurdisztán" nem fogják fel. Más kérdésekben teljesen politikai <moderálva> mint KT.”
 • 27. Dwatson 2013. április 05. 13:59
  „26. Hyppolit 2013.04.05. 13:09
  Orbán Viktornak talán volt polgári foglalkozása mielőtt miniszterelnök lett? Mennyi ilyen fideszes van! A győri Fekete Dávid is az iskolapadból került a városházára 21 évesen,és alpolgármestert csináltak belőle!”
 • 26. Hyppolit 2013. április 05. 13:09
  „Ujhelyi 1993-ban érettségizett, és azonnal belépett az MSZP-be. Bérért/fizetésért életében nem dolgozott, "klassszikus" munkahelye életében nem volt. Azóta osztja az észt egy társadalomnak. Pártállástól függetlenül nem engedném politikusnak azt, aki legalább 10 évet "nem szagol bele" az ÉLET valódi munkával tevékeny részébe. Ugyanis halvány fogalmuk sincs arról, amiről beszélnek...”
 • 25. Reális 2013. április 05. 13:04
  „Az,hogy a szocialista párt még labdába rúghat ma Magyarországon,az azt mutatja,hogy az ország nagy bajban van!”
 • 24. Dwatson 2013. április 05. 11:52
  „23. S.opron 2013.04.05. 09:12
  Ezért tettem hozzá,hogy:"hurrá ,birkák",csak közben bezavart Csetneky matematikus nem létező számok halmazán levezetett százalékszámítása.”
 • 23. S.opron 2013. április 05. 09:12
  „Csetneky, Dwatson!
  Érdekes a levezetésetek. Nagyon tetszik, csak kicsi bibi van benne.
  Bázis ár 100
  Emelt ár 400
  Fidesz kampány -10%
  Csökkentett ár 360
  Akkor hogyan is vagyunk? 100-ról indultunk, és jött a nagy csökkentés, és fizetünk 360-at.”
 • 22. abszurdisztán 2013. április 05. 07:03
  „"A rezsicsökkentés híveinek, akik általában az alacsonyabb jövedelmű rétegekhez tartoznak:
  - Mennyivel lett kevesebb az össz rezsid?
  -Há, van az 2300 forint is!!
  -És a fizetésed mennyivel lett kevesebb a 16%-os adóval és az adójóváírás kivezetésével??
  -Gyá , "télleg" az van vagy 12000 ...
  És az utolsó csapás amire már nincs válasz..
  -Menj be a boltba vásárolni..."”
 • 21. abszurdisztán 2013. április 05. 06:32
  „A 40 a 360-nak 1/9-ed része , kb. 11,11 %-a, nagy okos matematika antitalentum. Na, a fityesz éppen így magyarázza be nektek a rezsicsökkentést. Selmeczi kisasszony majd megvéd benneteket a multiktól. Engem ne védjen, mert megint egy durva nagy lenyúlást kell akkor megélnem.”
 • 20. Dwatson 2013. április 04. 23:42
  „19. Csetneky 2013.04.04. 22:31
  Matematikus nem vagyok,de azért elég jól ismerem a matematikát,bár rég jártam iskolába de ötösre végeztem.

  " A 40 a 360-nak 90%-a. "! Na erre kaphattad a Vörös Diplomát!”
 • 19. Csetneky 2013. április 04. 22:31
  „18. Dwatson

  Látom, nem vagy matematikus. Ha az adott egység mondjuk 100, akkor 400%-os emelésnél lesz 400. Ha ezt csökkentjük 10%-kal, akkor az -40, tehát 360. Viszont az alap 100 40%-a csak 40. A 40 a 360-nak 90%-a.
  Ez a baj veletek, hajtjátok a hülyeséget, amit az agit.propos elvtik tanítanak, de azt sem tudjátok, miről beszéltek.
  Hurrá matematikusok! :)”
 • 18. Dwatson 2013. április 04. 21:44
  „A 400%-os szemétdíj emelés után a 10%-os csökkentés 40%-nak felel meg,hurrá birkák!”
 • 17. abszurdisztán 2013. április 04. 20:14
  „Az, hogy a rezsicsökkentés nevű szégyenletes trükkel szavazatokra lehet szert tenni, az csak azt mutatja, hogy az ország óriási szarban van.”
 • 16. acsali 2013. április 04. 20:01
  „Karakteresebb lenne az arca bajusszal.”
 • 15. méz-ing 2013. április 04. 17:29
  „""Az élelmiszer-áfa csökkentése 5 százalékra a magyar élelmiszeripar és az alapvető élelmiszereket fogyasztók feltétlen érdeke lenne" -"
  Szerintem meg füzessen az állam nekem ha én vásárolok valamit... AMÚGYMEG AZ MSZP EZT AZ "ÁFACSÖKKENTÉSI JÁTOKOT MEGCSINÁLTA 2006 ELEJÉN... AZTÁN AMIKOR MEG MEGNYERTÉK, AKKOR MEG NAGYONGYORSAN VISSZACSINÁLTÁK!!!!!!! Mert "a kereskedők nyelték le az ÁFA csokkenés részét" Szóval MAGYARÁZAT AZ ASZTÁN VÓÓÓÓÓÓÓÓT!!! DE LEGINKÁBB ÁLSÁGOSSÁG!!!
  -----------------------------------------------------------
  "Ujhelyi István válasza: - A jövő érdekében biztos, hogy több pilléren álló nyugdíjrendszer szökséges"
  SZÓVAL A MEGFÁRADT 20 ÉVES BM DOLGOZÓ MEHET 1000%-OS AZAZ EZERSZÁZALÉKOS NYUGDÍJBA!!! a TÖBBI MEG HÚZZA CSAK AZ A KÖNNYŰ KETTESEKÉT 125 ÉVES KORÁIG!”
 • 14. ATX 2013. április 04. 16:18
  „10: "Hogy lehet az, hogy egy demokratikus módon, 2/3-os választási többséggel megválasztott kormányt és annak létezését antidemokratikusnak mondanak?" Így: "A Horn-kormány Magyarország rendszerváltás utáni harmadik kormánya volt, mely két párt, az MSZP és az SZDSZ koalíciójából jött létre. A koalíció az Országgyűlésben kétharmados többséggel rendelkezett, önként vállalta azonban, hogy a kétharmados törvényeket csak az ellenzékkel való konszenzus megléte esetén módosítja." Ha ezt vállalta volna a jelenlegi kétharmad, akkor ez is demokratikus lenne. Addig meg vissza a szocializmus építéséhez! Fidesz ide vagy oda a régi párttagjaival és KISZ-titkáraival! Járások újra bevezetése, iskolák és önkormányzati intézmények államosítása, szólás - és sajtószabadság korlátozása (moderációnak nevezett cenzúra), tanfelügyeleti rendszer újra bevezetése, mnyp-ak elkommunizálása, lehetne sorolni. Na ezért antidemokratikus a jelenlegi és semmivel sem jobb, mint az MSZP vagy régebben az MDF...”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Szarvas utcai krízisszállót Győrben - fotók, videó

A Győrben élő hajléktalanok a téli hónapokban már belakták, most ünnepélyesen is átadták… Tovább olvasom