Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Önkormányzati választás 2014 - Népi kezdeményezést indít Győrben a DK

A belvárosi fizetőparkolás eltörlése, a tömegközlekedés fejlesztése és a hiányszakmákat tanulók ösztöndíjprogramjának újraindítása a téma.
Népi kezdeményezést indít három, álláspontjuk szerint sarkalatos kérdésben a Demokratikus Koalíció (DK) Győrben - közölte pénteken sajtótájékoztatón Neupor Zsolt, aki a polgármesteri posztért indul az ellenzéki párt színeiben.

Elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a megyei jogú város közgyűlése tárgyaljon és foglaljon állást a belvárosi fizetőparkolás eltörlése, a tömegközlekedés fejlesztése és a hiányszakmákat tanulók ösztöndíjprogramjának újraindítása kérdésében. Szeretnék elérni, hogy ne csak a középfokú, hanem a felsőfokú képzésben résztvevők is ösztöndíjhoz jussanak.

Neupor Zsolt megjegyezte: noha a választással kapcsolatos törvényekből kikerült ez az intézmény, Győr önkormányzatának szervezeti és működési szabályzata továbbra is rendelkezik a népi kezdeményezésekről, így hétfőn be is nyújtják hitelesítésre a helyi választási iroda vezetőjének; ezt követően kezdik meg az aláírások gyűjtését.

A választási kampány lehetőséget ad arra, hogy ezeket a város szempontjából fontos kérdéseket "megtárgyaljuk, hiszen ezekben az ügyekben nem a pártokról, hanem Győrről döntünk" - tette hozzá a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott bankkártyával akart pénzt felvenni Győrben - felismeri?

A Révai utcai buszmegállóban várakozó egyik utas oldaltáskájából tűnt el a bankkártya. Tovább olvasom