Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Önkormányzati pályázat civileknek

A győri civil szervezetek 82 százalékának van kapcsolata az önkormányzattal és kétharmaduk azt nagyon jónak vagy jónak tartja.

Az is kiderült a város kérdőíves felméréséből - amiben 964 szervezet vehetett részt -, hogy az önkormányzattól a civilek 94 százaléka elsősorban pályázat révén elnyerhető anyagi támogatást vár.

Minderről Simon Róbert Balázs alpolgármester beszélt ma sajtótájékoztató keretében. Elmondta azt is, hogy tavaly a győri önkormányzat több mint 361 millió forinttal támogatta a civil és a non-profit szervezeteket; ebbe beleértette a sportszervezeteket is. Idén is pályázatot ír ki nekik a város, azért is, mert a kérdőíves felmérés azt jelezte, hogy ezt igénylik.

Idén a város 25 millió forintos keretet oszt szét pályázat útján a helyi alapítványok, egyesületek és egyesületi szövetségek közt. Az egyházak pályázati kerete 12 millió forint.

A pályázati kiírások már elolvashatók a www.gyor.hu honlapon. Egy-egy civil szervezet maximum 500 ezer forintot igényelhet és ehhez húsz százalékos önrészt kell biztosítania. (Az egyházaknál nincs ilyen határ.)

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a civilek ne rutinból töltsék ki a pályázati adatlapot, mert az megváltozott. Azonban továbbra is könnyen kitölthető. Olyan elemekkel egészítették ki, amik segítenek abban, hogy magukat ellenőrizhessék a pályázók, s így kisebb az esélye annak, hogy valamit kifelejtenek.

Elsősorban programokra és eszközbeszerzésre pályázhatnak a civilek. Működési költségekre, rezsire nem. A pályázat beadásának határideje május 3.

A pályázat kinyomtatásához és kitöltéséhez szakmai segítséget kaphatnak a civilek a győri Civil Információs Centrumban. Fontos tudni, hogy ehhez előzetes bejelentkezés szükséges. (9023 Győr Otthon utca 2., emelet; 550-313, 311-031). A centrum a pályázók segítése céljával fórumot is szervez a városháza dísztermében április 12-én, 16 óra 30 perctől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi lombgyűjtés Győrben

Az időjárás függvényében megkezdődött a közterületeken, a zöldterületeken lévő falevél összegyűjtése és elszállítása Győrben. Tovább olvasom