Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Önkénteseket várnak a lelkisegély-szolgálatba

A Magyar Ifjúsági Lelkisegély győri csoportja, az M-M Vonal ifjúsági telefonos lelkisegély-szolgálat önkéntes segítőket vár karitatív ügyelői feladatvégzésre.

Míg évekkel ezelőtt többnyire párkapcsolati problémák miatt hívták a fiatalok a lelkisegély-szolgálatokat, most jobbára drasztikus helyzetek, kilakoltatás, a szegénység okozta krízisek megoldása jelent fejtörést az ügyelőknek. A hívások közül éves szinten úgy 3 ezer a segítő beszélgetés, amikor nagy empátiával, hozzáértéssel és felkészültséggel a krízisből úgymond ki kell vezetni az elkeseredésében sokszor a legrosszabbra is elszánt telefonálót.

Farkas Imre alapító szerint a feladat különleges kihívást is jelent, az önkéntesek felelőssége igen nagy. A feladatra felkészítő négy hónapos tanfolyam ingyenes. Alkalmassági feltételt jelent a jó kommunikációs- és empatikus képesség, a 18 év feletti korhatár és az elhivatottság a fiatalok mentális segítésére. Jelentkezni a 30/300-3311-es mobilszámon vagy az iroda@gyitosz.hu e-mail elérhetőségen lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cégek is díjazzák a tanulmányi munkát

A győri Széchenyi István Egyetemen a minap tizenöt hallgató vehetett át ösztöndíjat cégektől. A… Tovább olvasom