Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Önkéntesek lehetnek külföldön a fiatalok

A Fiatalok Lendületben Program az Európai Unió mobilitási projektjeként lehetőséget ad a 13 és 30 év közötti fiataloknak – köztük azoknak is, akik sikertelenül felvételiztek felsőoktatási intézménybe – arra, hogy akár egy éven át önkéntes munkát végezzenek külföldön, önköltség nélkül.
A Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság közleményében kiemelte: ahhoz, hogy valaki önkéntes legyen, nem kell diploma, nyelvvizsga, munkatapasztalat és anyagi erőforrás sem, hiszen a program finanszírozza a többi között az önkéntesek utazását, a szállást és a zsebpénzt is. Az EU mobilitási programja 2007 óta nyújt lehetőséget a fiataloknak arra, hogy egy időszakot külföldön töltsenek el. A külföldi önkéntességgel időt is lehet nyerni: sok fiatalnak nincs konkrét elképzelése a jövőről, vagy éppen egy sikertelen felvételi áll mögötte.
A program finanszírozza a többi között az önkéntesek utazását, a szállást és a zsebpénzt is.

A program része az Európai Önkéntes Szolgálat – European Voluntary Service (EVS) –, amelynek keretében az önkéntesek akár egy évet is tölthetnek külföldön. Önkéntes szolgálatuk alatt például segíthetnek egy nonprofit szervezetnél, lehetnek környezetvédelmi aktivisták Spanyolországban, dolgozhatnak gyerekekkel Máltán, egy farmon Hollandiában, vagy egy kulturális intézetben Lettországban, emellett nyelvet tanulhatnak, barátokat szerezhetnek és más országok kultúráját is megismerhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tandemmel indulnak a paralimpiára

A londoni paralimpiára induló ötfős, vak és látássérült tandemcsapatot tegnap búcsúztatták a színház… Tovább olvasom