Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Önkénteseink a tűzoltó-konferencián

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a minap tartotta az önkéntes tűzoltó-egyesületek első országos találkozóját.
Az eseményen, a Budapesti Olimpiai Központ Körcsarnokában a megyét 42 szervezet részéről összesen 84 önkéntes tűzoltó képviselte. Az utazást a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a megyei tűzoltószövetség közösen szervezte és finanszírozta.

A találkozón Bakondi György altábornagy, főigazgató elmondta: meg kell szólítani a fiatalokat, össze kell hangolni a hivatásosok és az önkéntesek tevékenységét, de ugyanezt kell tenniük az egyes önkéntes szervezeteknek egymás között is.

A tűzoltó-egyesületek képviselői megismerkedhettek az új egységes katasztrófavédelem rendszerével és az ebben a rendszerben nekik felajánlott lehetőségekkel.

Tájékoztatást kaptak az önkéntes egyesületek a tűzoltási, a polgári védelmi és az iparbiztonsági feladatokról, azokról a pontokról, ahol az egyesületek bekapcsolódhatnak a közös munkába. Az egyesületek életét leginkább befolyásoló jogszabályokról, pályázati lehetőségekről elhangzott előadások nagyon sok hasznosítható információt nyújtottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünneplőben a média - fotók

Több, mint nyolcszázan vettek részt a január 14.-én megrendezett IX. győri Médiabálon, a városi… Tovább olvasom