Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Ön vitt már kötszert, WC-papírt megyei kórházba?

Gyakran filléres műszerek számítanak hiánycikknek a magyar kórházakban. Meglepődni nem fognak: több intézménynek WC-papírra és szappanra sem telik megyénkben.
Milyen műszerek, berendezések hiányoznak leginkább a magyar gyermekegészségügyből? Mik azok a gyakran filléres eszközök, amikre az orvosoknak, ápolóknak szükségük van a hatékonyabb gyógyításhoz?

"Egyértelműen meghatározható, milyen műszerekből szenvednek leginkább hiányt"

Íme, azon műszerek listája, amiket a K&H gyógyvarázs támogatottjai az elmúlt 11 évben leggyakrabban igényeltek.

A kezdeményezésnek köszönhetően eddig 152 kórház 464 millió forint értékben kapott műszereket, valamint 150 mentőállomás 67 millió forint támogatásban részesült.

"A pályázati felhívására évente átlagosan 100 pályázatot kapunk" – mondta Horváth Magyary Nóra kommunikációs ügyvezető. "Ezeknek körülbelül 30 százalékát tudjuk támogatni, évente átlagosan 40 millió forinttal, hogy a gyermekek mielőbb újra teljes életet élhessenek.

Az intézmények minden évben hasonló eszközöket igényelnek, így egyértelműen meghatározható, milyen műszerekből szenvednek leginkább hiányt" - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.


Tudjuk, hogy szegény. De ennyire? Fotó: Kisalföld-archívum (H. Baranyai Edina)
Tudjuk, hogy szegény. De ennyire? Fotó: Kisalföld-archívum (H. Baranyai Edina)
  

A mentősök 1000 forintos baleseti ollókból szenvednek hiányt 

A nyertes kórházak leggyakrabban a vér oxigénszintjét mérő pulzoximétert, gyógyszeradagolásra és folyadékpótlásra alkalmas infúziós pumpát, valamint csecsemőmérleget kaptak.

Egy pulzoximéter ára nagyjából 50 000 forint, míg egy infúziós, fecskendős pumpát 400 000 forintért, egy csecsemőmérleget pedig 180 000 forintért lehet venni.

A támogatott mentőállomások szintén pulzoximétert kaptak a leggyakrabban, amelyet a gyermekek szállítását segítő vákummatrac, valamint a felnőtt műszereket gyermekek számára átalakító mandzsetták követnek.

Egy mandzsetta körülbelül 9000 forintba kerül, de a mentősök sokszor hiányt szenvednek az 1000 forintos baleseti ollókból is.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri szépségkirálynő csúcsformában - bikinis képek Cserháti Tamaráról!

A győri szépség három éve nyerte meg Miss World Hungary-t, de csodás alakja semmit sem változott! Tovább olvasom