Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Ön mit szeret Győrben? És mit nem?

Győr - Folytatjuk sorozatunkat, s ahogy korábbi cikkeinkben, úgy most is a következő egyszerű kérdést tesszük fel a megszólítottnak: mit szeret, illetve nem szeret Győrben? Ezen a héten dr. Havasiné dr. Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke válaszol.

A legfőbb pozitívumnak a vezetőbíró is a történelmi belvárost emelte ki – nem csoda. ˝A zegzugos utcákban, a sikátorokban mindig szívesen kalauzolom el a magánembereket, de a bíróság hivatali vendégeit is. S ha nyáron nincs időm elutazni, nem vagyok elégedetlen, sőt, az érdeklődőknek gyakran mondom azt, hogy idén egy gyönyörű barokk városban nyaraltam. A másik nagy előnye Győrnek a természet közelsége: kevés ilyen hely van, ahol a város és a természet karnyújtásnyira áll egymástól, alig kell mennünk és már vízparton, erdőben, szívet melengető környezetben bolyonghatunk˝ – mondja dr. Havasiné dr. Orbán Mária.

De árnyékos oldalunk is van. Sokan tudják a bírónőről, hogy szenvedélyes kerékpáros, s az ő szemszögéből nézve Győr egyik nagy hibája, hogy úgymond kevés a bicikliút. „Mindig haragszom azokra, akik a járdán kerékpároznak, de újabban fel is mentem őket magamban, mert itt még lenne mit tenni a városnak."

Győr egyik legnagyobb hibája, hogy kevés a bicikliút.
Győr egyik legnagyobb hibája, hogy kevés a bicikliút.

Az ítélőtábla elnöke hiányolja az igényes szórakozóhelyeket, mivel szerinte a tinédzser- vagy a huszonéves korosztályt kiszolgáló diszkókkal nem szólítanak meg mindenkit. Az érettebb ifjúságnak, s főként a kulturált, könnyű szórakozásra vágyóknak nem terem babér. „Nagyon örülnék, ha volnának dzsesszklubok a városban, ahol lehetne beszélni, akár előadást hallgatni Lajkó Félixtől, Evorától, Goodmantől." Hiányoznak ezenkívül a nagyszabású, igazán győri rendezvények a városból – Havasiné szerint. „S a Győri Nyár vagy a barokk fesztivál?" – kérdezünk vissza. „Én arra gondolok, ami egyrészt speciálisan győri, ahogyan Szatmárban a szilvalekvárfőző-fesztiválra büszkék, nekünk is jó lenne valami saját ötlet. De egyben olyan, ami nagy tömegeket is mozgat győriek, turisták körében egyaránt. S ha már a turizmusról van szó: tudjuk, hogy színvonalas idegenforgalmi képzés folyik Győrben.

Dr. Havasiné dr. Orbán Mária: ˝Ha nyáron nincs időm elutazni, nem vagyok elégedetlen, sőt, az érdeklődőknek gyakran mondom azt, hogy idén egy gyönyörű barokk városban nyaraltam.˝
Dr. Havasiné dr. Orbán Mária: ˝Ha nyáron nincs időm elutazni, nem vagyok elégedetlen, sőt, az érdeklődőknek gyakran mondom azt, hogy idén egy gyönyörű barokk városban nyaraltam.˝

˝Jó volna a fiatal hallgatókat akár nyári gyakorlat keretében bevetni, ha lennének megkülönböztető jelzést viselő városkísérők, akikhez odamehetünk kérdéseinkkel, eligazítanak, megmutatják Győr rejtett szépségeit is.

Higgyék el, ilyen segítségre még az itt élőknek is szükségük lenne. Mert azt mindenki tudja, hogy Munkácsy-kiállítás van Győrben, de egy-egy házra, templomra, udvarra, homlokzatra fel kell hívni a figyelmet.˝

Olvasóink írták

 • 3. girzelda 2009. május 23. 11:33
  „Hát a barokk hacuka neki is jól állna, mint a néhai polgármesternek és nejének annak idején! Lehet,hogy még táncolni is tud. Ott biztos nem lőne bakot!”
 • 2. okostojas007 2009. május 23. 09:56
  „személy szerint én sem " támogattam " főbíró jelölését -
  De - a győri önkormányzat idegenforgalmi bizottságának élén ezen nyilatkozata után
  szívesen látnám.”
 • 1. girzelda 2009. május 22. 21:12
  „Kedves Laczó Balázs! Nagyon jól tudod, hogy hogy kit kellett megszólítanod Győr Városában! naná, hogy azt is tudod, hogy a válasz is olyan lesz mint a győri bűnüldözés! tehát a közterületek bekamerázva! és a nyugdíjas rendőröknek lesz munkája üldögélve sasozni. De, hogy valójában e cikk páciense miért is érzi nagyon jól magát Győr városában az olyan, mint a fehérgalléros bűnözők üldözése és közzététele! Tehát NO KOMMENTÁR Persze lehet, hogy a moderátor (cenzor) érti a célzásom és azonnal intézkedni fog!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családok a biztonságért

Győr - A Győri Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága ˝Családok vetélkedője a biztonságért˝… Tovább olvasom