Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Ön jól töltené ki a kompetenciamérő feladatlapokat? Álljon neki!

A farmer titokzatos történetével, a méhek táncával és útvonaltervezős matematikai példával is találkoztak azok a diákok, akik kitöltötték a kompetenciamérést a 10. évfolyamon.

6., 8. és 10. évfolyamokon vettek részt a diákok a szerdai felmérésben. A kisalfold.hu megnézte, milyen feladatokból is áll a kompetenciamérés.

Az Oktatási Hivatal honlapján már most megtekinthetőek a szövegértési és matematika feladatlapok, valamint a javítókulcsok is. Ha van kedvük és idejük is engedi, teszteljék le tudásukat!

Idén három évfolyamon vettek részt a diákok a felmérésben; a részvétel a közoktatási törvény alapján kötelező a tanulók számára.


A diákoknak most nem a táblánál, hanem a feladatlapok kitöltésénél kellett bizonyítaniuk - fotó: Kisalföld-archívum
A diákoknak most nem a táblánál, hanem a feladatlapok kitöltésénél kellett bizonyítaniuk - fotó: Kisalföld-archívum


A kompetenciamérés szemben az érettségivel elsősorban nem a tantárgyi tudásra vonatkozik, hanem a munkaerőpiac és így a felnőtt emberek számára is alapvetően fontos szövegértési és matematikai készségeket, képességeket méri fel.

Érdekesség, hogy az Országos kompetenciamérés rendszere – a közszolgáltatások közül elsőként – két éve elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, amelyet fel is tüntetnek a diákoknak adott feladatlapokon.

A korábbi évek összesített eredményeit megyei és kistérségi szintre lebontva meg lehet találni az Oktatási Hivatal honlapján.

Bár a 2013-as eredményeket szoftverhiba miatt hónapok óta nem lehet megnyitni, a 2012-es adatokat igen. Akit érdekelnek a statisztikák, ide kattintva bogarászhatja a hatalmas adathalmazt, hajrá!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Dávid több lábon áll: pizzát hozhat a megasztár is!

Néha a futárkodás sem áll távol az énekestől abban a győri pizzériában, amit régi barátjával üzemeltet. Tovább olvasom