Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ön is elmegy targoncásnak? Íme, az OKJ-s képzések 2014-es top 10-es listája!

2014-ben a mérlegképes könyvelő képzésekre jelentkeztek a legtöbben. Egyre több fiatal számára jelenti az OKJ az egyetemi vagy főiskolai tanulmányok alternatíváját. Ön melyik képzést választaná? Szavazzon!

"Mindig mutatkozik kereslet a pénzügyi-gazdasági szakképesítéssel rendelkezők iránt"

A Perfekt Zrt. 2014. évi adatai alapján összeállította a legnépszerűbb képzések toplistáját. 150 szakképesítés közül 2014-ben a pénzügyi, gazdasági képzések voltak a legnépszerűbbek, ezek köréből került ki a toplistát vezető vállalkozási mérlegképes könyvelő is.

E szakterület különböző képzési változatainak töretlen népszerűsége nem véletlen. "A munkaerőpiacon mindig mutatkozik kereslet a pénzügyi-gazdasági szakképesítéssel rendelkezők iránt.

Ráadásul bizonyos szakmák, például a mérlegképes könyvelő, átlag feletti keresetet és gyors elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak" – mondta el Bársony Csaba, a Perfekt Zrt. oktatási igazgatója.


OKJ top 10 - forrás: Perfekt Zrt.
OKJ top 10 - forrás: Perfekt Zrt.

"A munkáltatók is tudják, melyik papír mennyit ér"

Az OKJ-s Képzések Toplista második helyezettje a társadalombiztosítási ügyintéző, míg a dobogó harmadik fokát a bérügyintéző képzés foglalta el. A népszerű képzések közé a közgazdaságiak mellett a raktáros és a targoncavezető tanfolyam került be, hetedik és nyolcadik helyen.

Ez azt mutatja, hogy az adminisztratív jellegű képzések mellett a munkaerő-piacon jelentős a kereslet a termelői szektort kiszolgáló szakképesítések iránt is.

"Ezeknél a kereskedelmi vagy gépészeti képzéseknél is fontos azonban, hogy jó nevű intézménynél végezzük el a tanfolyamot, hiszen a munkáltatók is tudják, melyik papír mennyit ér" – hangsúlyozta a szakértő.

Számos szakképesítés után kapható 24 többletpont a felvételi eljárás során

A 2014-es adatok összesítéséből az is kiderült, hogy továbbra is magas az OKJ-s képzésen érettségivel résztvevők aránya. Tavaly a hallgatók közel 60 százaléka érettségivel rendelkező fiatal volt.

A középiskolai tanulmányok befejezését követően tehát egyre többen látják a hosszadalmas és költséges egyetemi vagy főiskolai évek reális alternatívájának a gyakorlatorientált szakképesítés megszerzését.

Ráadásul az OKJ még azoknak is előnyt jelent, akik később mégis a felsőoktatásban folytatnák tanulmányaikat: számos szakképesítés után kapható 24 többletpont a felvételi eljárás során.

Hogy pontosan mely OKJ-s képzésekért jár többletpont, azt az adott felsőoktatási intézmény teszi közzé a felvételi tájékoztatóban.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt 23 alaptermékkel: a Spar vagy a Tesco drágább Győrben? Most kiderül!

A kisalfold.hu 23 alaptermékkel töltötte meg a kosarát. Az is kiderül, Budapesten van Győrben olcsóbbak-e az élelmiszerek. Tovább olvasom