Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ömlött a víz a Győri Nemzeti Színházban - fotók

A tűzvédelmi berendezéseket ellenőrizték a győri színházban. A rendszerek jól vizsgáztak, baj esetén hamar el lehetne oltani a tüzet.

Ömlött a víz szerda délelőtt a Győri Nemzeti Színházban. Nem a tető ázott be, csupán a négyévente esedékes színpadi tűzvédelmi rendszert tesztelték a szakemberek.


Videó: Cseh Róbert

A biztonsági szempontból kiemelkedő jelentőségű próba során a színpadi locsolótömlőket, a záporberendezést és a tűzoltó vezetékeket próbálták ki. Percek alatt 30 köbméter víz árasztotta el a területet, ami csaknem egy négytagú család kéthavi vízfogyasztásának felel meg. Utoljára 1983-ban kellett élesben használni a szerkezeteket.

Ömlött a víz a Győri Nemzeti Színházban. Fotók: H. Baranyai Edina

– Egy napig fóliáztunk, hogy semminek ne essen baja. Ez körülbelül kétszázötvenezer forintba került. A mostani záporpróba után örömmel mondhatom, hogy megfelelően vizsgázott a rendszer. A színpadra került víz egyébként az utcai csatornahálózatba folyik – mondta Molnár Tamás műszaki vezető, aki hozzátette: nemcsak a színpad, hanem a tető is ázott. Bár ez a próba is jól sikerült, mindenki azt reméli, hogy ezt az előadást soha nem kell telt ház előtt megrendezni.

Fotók: Cseh Róbert

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszbikusok és melegek elfogadásáért indult plakátkampány Győrben

Összesen 13 helyszínen helyezték el a plakátokat a másság, az LMBTQI-emberek elfogadásáért. Szavazás. Tovább olvasom