Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Omlik a tető, dől a ház

Hetek óta kétségbeejtő helyzetben van az a győri asszony, akinek az otthona megroggyant. Miközben a szomszédban épülő társasház magasodik, Barcsáék mennyezete folyamatosan potyog. Végső elkeseredésükben fordultak szerkesztőségünkhöz.
Barcsa Magdolna úgy érzi, hiába szalad az Inszolhoz, a kisebbségi önkormányzathoz, segítségre nem számíthat.
– Ha az utcában elmegy egy autó, az egész ágy beremeg, a mennyezetről hullik a vakolat – sorolja a panaszos. – Tönkremegy a drága szekrénysorom, a tévém, éjjelente nem merek az ágyamban maradni. Inkább a lányomékhoz menekülök, s ott alszom.

Új épület a szomszédban

A Vámbéry Ármin utcában épülő társasház – Barcsáék állítása szerint – senkinek nem csípné a szemét, ha közben békében élhetnének a régi lakók is. A család a negyvennégy négyzetméteres lakást, a berendezést s nem utolsósorban a kicsik életét félti. Magdolna az öccse gyermekeire szokott leginkább vigyázni, ám ez most életveszélyes. Szólt az Inszol főmérnökének, a kisebbségi önkormányzatnál is járt, ám egyelőre sehonnan nem kapott biztatást.

Kevés a szociális lakás

Pádár László, a győri kisebbségi önkormányzat elnöke hallott a megroggyant tetőről és a család lakhatási lehetőségeiről. Kérdését az Inszol főmérnökéhez továbbította, aki egy álmennyezet kialakításában látja a megoldást. Utóbbihoz már a napokban hozzálátnak.
– Ha ez a megoldás mégsem válik be és időközben az otthon életveszélyessé válik, a lakásügyi bizottság figyelembe veszi a körülményeket és elhelyezzük őket – nyilatkozta Pádár László. – Sajnos több hasonló, felújításra szoruló lakásról tudunk, ezeket a város folyamatosan újítja, javítja, ám a szűkös anyagiak miatt nem beszélhetünk kiugró eredményről.

Az alapgondot véleményem szerint az jelenti, hogy kevés az olcsó bérű, tanácsi lakás, a ’98-ban kezdeményezett roma lakásépítési program pedig a tervezet szintjén megrekedt. Ezt az elképzelést újra elővesszük és reményeim szerint többen mellénk állnak ez ügyben és ismételten átgondoljuk a szociális lakásépítés lehetőségeit a megyeszékhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tét nem torpan meg

Önkormányzata, intézményei működtetéséhez nem kell hitelt felvennie Tétnek, de a fejlesztésekhez… Tovább olvasom