Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Olvasóink véleménye: Valódi látványosságokat!

"Érthetetlen számomra hogyan lehet arról beszélni, hogy fejlődik az idegenforgalom városunkban".

„Örömmel vettem tudomásul, hogy az engem leginkább érintett kérdésben az első oldalon közöltek le cikket a szeptember 20-i számukban. Huszonnégy éves vagyok, az idegenforgalomban dolgozom, és a felsőoktatásban is ebben az irányban tanulok. Érthetetlen számomra – főleg az idei szezon után –, hogyan lehet arról beszélni, hogy fejlődik az idegenforgalom városunkban. Szegényes és lapos programokkal várjuk a turistákat, gondolok itt elsősorban a Győri Nyár rendezvényeire, hiszen az egészét tekintve nem igazán csalogató, és csak egy-egy rendezvényt lehet kiemelni mint valóban sikeres próbálkozást. Lehet mondani, hogy milyen sokan jöttek ki a rendezvény nyitóeseményére, de hát kérem, hova mennének máshova? Hasonlókat lehet mondani a Tavaszi vagy Őszi Fesztiválról is. Emellé jön a szintén érthetetlen terasz-nyitvatartás: a nyári szezonban az éttermek, kávézók éjfélkor kötelesek zárni teraszukat. Este tíz óra után nem lehet szabadtéri hangos rendezvényt szervezni, mert a város nem ad rá engedélyt. A turista szeretne leülni a meleg nyári estében egy hűs italra valamelyik teraszon, de azt veszi észre, hogy bár még csak éjfél lesz, a pincér arra kéri, üljön be, mert bezárt a terasz.

Biztos vagyok benne, hogy nem az üdülőcsekk-elfogadó helyek kis száma az oka a kevés turistának. Győr alapvetően átutazó jellegű település az idegenforgalomban, de ehhez hozzátartozik az, amit a cikkben is leírtak: a vendég már fél-egy nap után kérdezi: mit lehet itt csinálni, kérem? És valóban, mit lehet? Van egy élményfürdőnk, van egy rendezettnek mondható belvárosunk, pár múzeum és templom. Csalogató rendezvények? Valódi látványosságok?

Manapság a látványosságokat, műemlékeket, múzeumokat megtekinteni kívánó látogatók mellett egyre nagyobb számban jelenik meg a csupán levegőváltozásra, pihenésre és mulatásra vágyó vendég, az ő igényeik egyáltalán nincsenek kielégítve, pedig ők sokkal több pénzt költenének, mint a nappali programokon elbámészkodó turisták. Mindehhez még hozzájön az idei nyár rossz időjárása, és az a mérhetetlen szúnyogáradat, amivel úgy tűnik, a város képtelen megbirkózni.
Amelyik település szeretné fejleszteni az idegenforgalmát, először teremtsen megfelelő körülményeket hozzá, majd tegye vonzóvá városát programokkal, állítson kevésbé szigorú szabályokat a vendéglátók számára, s végül sokkal intenzívebb és céltudatosabb reklámmal építse be a köztudatba a változásokat. Majd ha az emberek nem azon gondolkodnak, miért jöjjenek Győrbe (már ha egyáltalán gondolkodnak), hanem azon, miként vagy miből töltsenek el itt pár napot, akkor lehet mondani, hogy jó irányban vagyunk."
Bene Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lüktető Városrétet terveznek

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Engel Group, a győri polgármesteri hivatal és a Rába rt. támogatásával kiírt pályázat sikeresen zárult: a bírálóbizottság a Városrét elnevezést találta a legjobbnak a Mosoni-Duna partján, a Belváros szomszédságában a Rába-gyár volt Budai úti telepének helyén felépülő új városnegyed nevének. Az Engel Group már elkészítette az első látványterveket. Tovább olvasom