Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Olvasói kérdés: idősek a vágányokon

Olvasónk panaszában azt mondja: a győri vasútállomáson az időseknek nagyon nehéz lesz lépcsőzni vágányról-vágányra. Hisz Győrből Budapestre hamarosan már szinte csak vonattal mehetnek az utasok, mert több buszjáratot megszüntetnek.

Olvasói kérdés:

Nem örülök annak, hogy Győrből Budapestre hamarosan már szinte csak vonattal mehetek, mert több buszjáratot megszüntetnek. Idős vagyok, aki mozgásában korlátozott, nekem sokkal kényelmesebb a busz, mert csak három lépcsőfokot kell megtennem.

Viszont a vasútállomáson hosszan kell lépcsőzni, le és föl, hogy a peronra kijusson az ember. Láttam azt is, hogy ez nemcsak nyugdíjasoknak lehet gond, hanem kerekesszékkel közlekedőknek is. Tapasztalatom szerint eddig ők is busszal jártak a fővárosba.

Mindemiatt szeretnék arra választ kapni, hogy mikorra tervezik a megyeszékhelyek vasútállomásainak akadálymentesítését. Például a győriét. Működhetnének mozgólépcsők vagy liftek, ahogy a külföldi városokban. Előbb ezt a beruházást kellett volna megvalósítani, és csak utána csökkenteni a buszjáratokat a fővárosba.

Az olvasói jelzést eljuttattuk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztályának; mielőbbi választ ígértek, igyekeznek pár napon belül tájékoztatást adni a témában.

Azóta viszont azt válaszolták, hogy a megkeresést a MÁV sajtóosztályára továbbították "illetékességből". Most így a vasúttársaságtól várunk információkat.

Olvasóink írták

 • 4. Oreg35 2012. április 12. 11:21
  „Dobálják a labdát! Fogadok nem lesz illetékes! A MÁV nem illetékes a buszjáratok csökkentése ügyében...”
 • 3. Goldmund 2012. április 11. 12:01
  „Az akadálymentesítést úgy is meg lehetne oldani, hogy egy vasutas felügyelete mellett a síneken átkísérik a mozgáskorlátozottat (persze az állomás széleinél, ahol alacsonyabbak a peronjárdák).”
 • 2. Tündenéne 2012. április 10. 18:36
  „Hát azt várhatják... (sajnos)”
 • 1. miracle 2012. április 10. 17:26
  „Válasz: nincs rá pénz.
  Ennél gondolom hosszabb lesz, bő körítéssel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel fenyegette mostoha nagyanyját a hajléktalan Győrben

Győr-szigeti házában támadta meg 79 éves "mostoha" nagyanyját az a 25 éves hajléktalan, aki sajátos… Tovább olvasom