Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Olvasói kérdés: Hiába a tiltás?

Elviselhetetlen forgalom van a Rozgonyi utcában, főleg műszakváltáskor. Reggelente nem kellemes autózajra ébredni... QP, Märklin, Győr-Szol – ennyi cég forgalmát nem tudja levezetni az a kis utca - írja olvasónk.

A Győr-Szol teherautói nem foglalkoznak a tiltó táblával, szívesen portyáznak, s a Märklin szállítói is dübörögnek teherautóikkal. Miért nem lehet a Richter János útról megközelíteni ezeket az üzemeket? Szélesebb az utca és ami a lényeg, hogy ott nincs lakóház.

Megoldásként lezárhatnák a gépjárműforgalom elől a Rozgonyi utca végét betonbábukkal (Szövő utcában bevált). Vagy javasolnám az itt lakóknak, hogy parkoljanak a saját házuk előtt, jobb oldal a jobb felén, bal oldal a bal felén, és már meg is van oldva.

"A Rozgonyi utca, illetve lakói abban a kedvezőtlen helyzetben vannak, hogy ipari telephelyek, szolgáltatók működnek családi házas lakóövezet közelében" – reagált a kérdésre a Győri Útkezelő Szervezet illetékese, Máthé-Tóth Péter.

"Az elmúlt években több panasz érkezett hozzánk a megnövekedett teher- és buszforgalom miatt. Mivel a telephelyek jól megközelíthetők a Richter János út felől, a Rozgonyi utca családi házas szakaszán súlykorlátozást vezettünk be, április óta 3,5 tonna össztömeg felett tiltott a behajtás.

A nem lakossági célú, hanem üzemeket ellátó, kiszolgáló forgalmat ezzel az eszközzel lehet korlátozni, terelni.

A lezárás kezdeményezését nem támogatjuk, véleményünk szerint egy úthálózati elem azért van kialakítva, hogy közlekedjenek rajta, beleértve az érintett lakosságot is. A Szövő utcai példa nem helytálló, mert a lezárást a jelzőlámpát kikerülő átmenő forgalom indokolta. Jelen esetben a Rozgonyi utcai célforgalomról van szó.

Összegezve úgy véljük: a panaszt kiváltó forgalomnak nincsen helye a Rozgonyi utcában, az elrendelt tiltás erről is szól. A közlekedési szabályok betartatása nem tartozik intézményünk feladatai közé."

Olvasóink írták

 • 1. Goldmund 2012. december 04. 13:27
  „"véleményünk szerint egy úthálózati elem azért van kialakítva, hogy közlekedjenek rajta"

  Ez azért elég sete-suta érvelés.
  Ezzel a logikával az összes belvárosi sétálóutcára ráengedhetnék az autósokat.
  Bár nem lakom arra, de ismerem a környéket és megértem az ott élők panaszait. A Rozgonyi út végét le kéne zárni ott, ahol a gyárak kezdődnek. Így mindkét irányból zsákutca lenne az az utca (mondjuk kerékpáros átmenő lehetőséget meghagyva). A teherautók meg tudnak fordulni a gyárkapukon belül.

  Mellesleg: a Rozgonyi utcáról a Fehérvári út szinte beláthatatlan. Most legalább már tükör van a sarkon. Ha csak a helyszínt jól ismerő helyi lakosok hajtanak onnan ki, nyilván kisebb a balesetveszély, mintha nagyobb forgalom lenne arra.

  A helyieknek azt javaslom, keressék meg önkormányzati képviselőjüket. A politikusok szeretnek villogni a "nép érdekében" tett intézkedéseikkel, így lehet, hogy ő elintézné ezt a lakóknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barbár favágás Nyúlon

Az erős sorompó a lakattal sem állta útjukat azoknak a tolvajoknak, akik egy teherautónyi fát vágtak… Tovább olvasom