Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Olvasói kérdés a bérkompenzációról

Olvasói kérdés: Szeretnénk a bérkompenzációval kapcsolatos kérdésünkre megnyugtató választ kapni.


Főállású közalkalmazotti státuszunk mellett van félállású szintén közalkalmazotti státuszunk is.

Maximális bruttó illetményünk egyik helyen sem haladja meg a számunkra irányadó bruttó 216.000 forintot, de ha a kettő bért összeadjuk, akkor igen.

Sajnos a vonatkozó kormányrendeletből nem egyértelmű, hogy ebben az esetben összeadódik-e a két illetmény vagy csak a főállású bért kell figyelembe venni.


A kérdésben a Magyar Államkincstár adott tájékoztatást. Eszerint az egyidejűleg több közalkalmazotti jogviszonyban álló foglalkoztatott a teljes munkaidős jogviszonyában jogosult kompenzációra. Tehát csak a főállású jogviszony illetményét kell figyelembe venni.

De ezen jogviszonyban is csak akkor jogosult kompenzációra a közalkalmazott, ha a kormányrendeletben meghatározott egyéb jogosultsági feltételeknek is megfelel.

Emellett további jogviszonyában nem igényelhető kompenzáció. (A jogszabályt a költségvetési szerveknél és az egyházak közcélú tevékenységet folytató intézményeinél foglalkoztatottak 2012. évi kompenzációjáról szóló 371/2011. (XII. 31.) kormányrendelet 2. § (12) bekezdése tartalmazza.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

107 millió forint értékben foglaltak le hamis ruhát Vámosszabadinál

Két esetben, összesen 107 millió forint értékben foglaltak le hamis ruházati termékeket a Nemzeti… Tovább olvasom