Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Olimpikonokat köszöntöttek Győrben

A londoni olimpia kajak-kenu hőseit köszöntötte tegnap a győri Graboplast VSE. A hét sportoló mellett a sportág korábbi kiválóságai is megjelentek a rendezvényen, s az esemény végén kézlenyomatukat adták át az örökkévalóságnak.
London kajak-kenu hőseiből heten tették tiszteletüket tegnap a Graboplast VSE vízi telepén. Az egyik legsikeresebb magyar klub, a győri az olimpián is eredményes volt, hiszen Fazekas-Zur Krisztina révén egy arany-, míg Kammerer Zoltán révén egy ezüstérmet szerzett az angol fővárosban. Fazekas közlekedési nehézségek miatt késve érkezett az eseményre, így ő kimaradt a sárkányhajós felvezetésből. Kammerert, valamint a négyesben második Tóth Dávidot, Kulifai Tamást, Pauman Dánielt, a Kökény Rolanddal olimpiai bajnoki címet szerzett Dombi Rudolfot, valamint élete első olimpiáján pontszerző, hatodik helyen végzett Dudás Miklóst ugyanis a sárkányhajósok hozták a vízi telepre.

A sárkányhajón érkezett olimpikonokat – Fazekas-Zur Krisztina kivételével – a győri Graboplast VSE fiataljai fogadták a vízi telep partján. fotó: H. Baranyai Edina
A sárkányhajón érkezett olimpikonokat – Fazekas-Zur Krisztina kivételével – a győri Graboplast VSE fiataljai fogadták a vízi telep partján. fotó: H. Baranyai Edina

A sportolók, kiegészülve többek között az 1988-ban Szöulban aranyat nyert kajak négyes két tagjával, Csipes Ferenccel és Ábrahám Attilával, a jelenlévők vastapsa közepette vonultak a színpadra.
Kammererék előbb azt a pillanatot idézték fel, mikor elkezdtek kajakozni, majd a londoni döntő előtti, alatti és utáni pillanatokba avatták be az érdeklődőket. Kiderült például az, hogy Kammerer Zoltán nővére bosszantására ment le a vízi telepre, amúgy inkább labdarúgónak vagy rendőrnek készült.

A beszélgetésre végig jó hangulat volt jellemző. Fotók: H. Baranyai Edina
A beszélgetésre végig jó hangulat volt jellemző. Fotók: H. Baranyai Edina

Fazekas-Zur Krisztina a környékbeli fiúknak akart imponálni ikertestvérével. Mivel ők kenuztak, így követték őket a vízi telepre, onnan pedig már nem volt megállás, kis túlzással egyenes út vezetett a londoni olimpiai dobogó tetejére.

A kajakosokat köszöntötte Borkai Zsolt, Győr polgármestere, nem mellékesen pedig a szöuli játékok lólengés olimpiai bajnoka, valamint Joós István, aki a moszkvai olimpián ezer méter kajak párosban ezüstérmet szerzett.

A meglepetés a végére maradt: a sportág korábbi és jelenlegi nagyjai kézlenyomatukat helyezték el egy agyagtáblába, mely hamarosan a vízi telep egyik ékessége lesz. A gyerekek azért saját relikviára is igyekeztek szert tenni: az olimpikonok aláírása egykor még nagyon sokat érhet...
A sportág képviselői nem is érkezhettek volna máshogy, mint vízen: sárkányhajón jöttek az olimpikonok a győri ünnepségre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulók, hallgatók számára ösztönző példa lehet a Horváth Ede-ösztöndíj

A tanévnyitókon adták át a Rába-gyár egykori vezérigazgatójáról, Horváth Edéről elnevezett tanulói… Tovább olvasom