Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Olimpiáról olimpiára lovagol: sztyeppéken át érkezett Győrújbarátra a lovas - fotó

Vasárnap délután szélben és hóesésben érkezett meg Megan Lewis, Dallam hátán Győrújbarátra. A lovas a 2008-as Pekingi Olimpia záró ünnepsége után kelt útra, hogy lóháton tegye meg az utat Londonig, a 2012-es olimpia helyszínéig.


Vasárnap délután szélben és hóesésben érkezett meg Megan Lewis, Dallam hátán Győrújbarátra a Krisztina Lovas Udvarba, ahol a tulajdonos, házigazda Schubkégel Krisztina, és a győrújbaráti fogadó tulajdonosa Mógor Csaba, illetve a lovas udvar lelkes kis csapata várta őt nagy izgalommal.


Megan Lewis a 2008-as Pekingi Olimpia záró ünnepsége után kelt útra, hogy lóháton tegye meg az utat Londonig, a 2012-es olimpia helyszínéig.

Átszelte Kína és Közép-Ázsia sztyeppéit és sivatagait a Kínai Nagy Fal mentén, megjárta az ősi Selyemutat, a mongolok és hunok útvonalán érte el a Kaszpi- és a Fekete-tenger északi partjait és vágott neki túrája utolsó részének Európa erdőségein keresztül.

Megan lovaglásával fel kívánja hívni a figyelmet, férje alapítványára, ami a szegény sorsú gyermekek oktatásáért és megsegítéséért küzd szerte a világban.

Megan és segítője Michael fáradtan, de jókedvűen érkezett meg Bábolnáról.

Miután Dallamot ellátták, kényelembe helyzeték tágas pihenő bokszában, a házigazdákkal megnézték a lovas udvart, és lakóit, illetve megismerkedtek a lovasokkal.

A házigazdák szerint egy fantasztikus találkozás volt, mert olyan embert ismerhettek meg, aki nagy kitartással küzd nemes cél érdekében, fáradságot nem ismerve lovagol, és példakép lehet bárki számára.

Olvasóink írták

 • 5. 2012. április 10. 09:05
  „Kedves hozzászólók , Megan vasárnap délután érkezett hóesésben és szélben , hétfőn reggel 8.30.-kor indult tovább.”
 • 4. dr73 2012. április 10. 07:55
  „bius98 drága,pedig vasárnap esett a hó....itt a Győrújbaráti hegyen biztosan!”
 • 3. bius98 2012. április 10. 07:21
  „Sőt, nem délután, hanem délelött érkezhetett, mert én Húsvéthétfő délelöttjén 10 óra tájban láttam őket Győrújbaráton! (esetleg Vasárnap? de akkor sem volt hó!)”
 • 2. tovari 2012. április 10. 07:15
  „1. solyomszem
  Kellett egy kis drámai felvezető, megszoktuk már....”
 • 1. solyomszem 2012. április 10. 05:13
  „valami elirás történt mert tegnap azaz hétfőn délután nem volt hóesés győrujbaráton .ragyogó napsütésben volt részünk kedves tudósitó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis Tibor adott húsvéti koncertet a Győri Állatkertben - képgaléria

Kocsis Tibor adott húsvéti koncertet a Győri Állatkertben. Tovább olvasom