Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Olaszországi turnéra indult a Győri Balett, a társulat vezetője nélkül -fotók

Kiss János igazgató Achilles-ín szakadása miatt hagyja ki az olaszországi fellépés-sorozatot.

A Győri Balett fennállásának 35 éve alatt most fordul elő először, hogy a társulat vezetője nem tart a csapattal annak külföldi turnéjára. Az igazgató Achilles-ín szakadást szenvedett néhány héttel ezelőtt az egyik fellépés főpróbáján és most járógipszben int búcsút január 15-én az újabb olaszországi fellépés-sorozatra induló 38 fős utazó társulatnak.

Olaszországi turnéra indult a Győri Balett. Fotók: H. Baranyai Edina

Sok év kihagyás után a Győri Balett 2013 év végén tért vissza az itáliai színpadokra. Az Olasz -Magyar Kulturális évad keretében hat városban mutatták be egyik sikerdarabjukat a Zorbát, ifj Harangozó Gyula koreográfiáját. Tavaly márciusban az olaszországi vendégszereplések sorát torinói és cuneoi fellépés gazdagította. Az ötnapos látogatás a Compagnia EgriBiancoDanza meghívására valósult meg, melynek keretében a társulat Torinóban a Kodály c. darabbal, Cuneoban pedig a Rózsaszínház c. előadás részleteivel lépett fel közös esten az olasz társulattal.

A mostani 12 napos vendégszereplés a tavalyi sikeres turné folytatása, amelynek keretében Foligno, Citta di Castello, Szardínián Tempio Pausania, Cagliari, Sassari és Nuoro városok színházában lépnek fel ismét a Zorbával. Új beállóként Zorba karakterét Jekli Zoltán táncolja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döbbenetes orvoshalál Győrben - Egy teszt pozitív

Az alkoholteszt eredménye érkezett meg. Az, hogy pozitív, nem meglepő, hiszen a kollégák gyanúja… Tovább olvasom