Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Októbertől újra Nyugdíjasegyetem

Több mint ezren, pontosan 1145 hallgató regisztrálta magát a győri Nyugdíjasegyetem idei őszi szemeszterére. A nyugdíjasok kilencven százaléka internetes űrlapot kitöltve jelentkezett az október 1-jén kezdődő, immár ötödik félévre.

Ezúttal is a győri Széchenyi István Egyetem szervezi meg az előadás-sorozatot a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karával, a Pannon Nyugdíjas Szövetséggel és lapunkkal, a Kisalfölddel együttműködve.

Október 1-jén, hétfőn délelőtt lesz a félévnyitó 10 órakor az egyetemi sportcsarnokban. Utána kéthetente ugyanebben az időpontban kerül sor a többi előadásra, összesen hat tudományos igényű ismeretterjesztő programon vehetnek részt a szenior hallgatók.

A témák közt szerepel a futball és a politika kapcsolata, egy krimiből született ballada története, a napelemes autó működése, a média világa, az 1945 és 1956 közötti győri politikai, közigazgatási vezetőréteg társadalmi összetétele és az orosz mentalitás.

Az őszi félév felvételi időszaka lezárult. A nyugdíjasok a szemeszter kezdetéről nem kapnak külön értesítést, aki regisztrálta magát a megadott időszakban – telefonon vagy az interneten –, annak jelentkezését elfogadták.

Érdemes figyelniük a nyugdíjas hallgatóknak a győri Nyugdíjasegyetem honlapján (nye.sze.hu) a frissülő információkat a témákról, az előadások időpontjairól, és erre az oldalra már felkerült a jelentkezettek teljes listája is. Így ki-ki ellenőrizheti, szerepel-e rajta, helyesek-e az adatai és megnézheti, hogy a félévnyitón melyik asztalnál veheti majd fel a leckekönyvét.

Természetesen a Kisalföldben is megjelennek majd a tanórák előtti felhívások, a tudnivalók. Érdeklődni a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címen lehet, és a győri Nyugdíjasegyetemmel kapcsolatos javaslatokat is várjuk ugyaide.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép környezet, jó közérzet

Környezetszépítő verseny díjazottjait köszöntették tegnap Győrben: a „Szép környezet –… Tovább olvasom