Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Októbertől kötelező–ebbiléta-akció

Győr - A 24/2007. (VII. 10.) önkormányzati rendelet értelmében a 2008. október 1-jétől kötelező ebbiléta a tavaszi vásár idején, 2008. március 17–21. között (hétfőtől péntekig) délelőtt 10-től délután 5 óráig ingyenesen, az eb regisztrálása mellett átvehető a megyeháza előtti önkormányzati pavilonban (faházban).
A regisztráláshoz az eb érvényes oltási könyvét be kell bemutatni. Kérik mindazon ebtartókat, akik még nem készíttettek bilétát, éljenek a lehetőséggel, hiszen aki október 1-jétől kutyáját közterületen biléta nélkül sétáltatja, azt a felügyelők vagy helyszíni bírsággal illetik, vagy szabálysértésért feljelentik.

Olvasóink írták

 • 5. Állatbarát 2008. március 18. 21:17
  „Jóa felvetés. MI van, ha átutazóban , vagy nyaralni vagyok a kutyámmal Győrben?
  Elhiszik, hogy nem albérletben lakom, hanem csak tényleg átutazóban járok ott?? Válaszoljanak a t. nagyokosok!”
 • 4. családanya 2008. március 18. 20:15
  „Van egy mondás Nézz meg egy nemzetet hogyan bánik az állatival, abból sokmindent megtudhatsz. Hát igen.... állattartás terén még nagyon nagyon sok tanulnivalója van a magyarnak! Én mióta az eszemet tudom mellettem mindig kutya volt és a gyerekeim is így nőnek fel. Amire lehetett megtanítottam őket és tudom, hogy egyszer majd ők is felelősségteljes gazdik is lesznek, de sajnos sokszor én szégyenlem magam más kutyások miatt. Ezzel meg "csak" az a problémám, hogy én hiába vagyok olyan amilyen, mások felelőtlensége miatt engem is támadnak.
  A piros biléta meg nem igazán megoldás a dologra, sőt.... és mi az, hogy szabálysértési feljelentés... ez megint egy negatív diszkriminációnak tűnik! Azt, ha valaki közterületen randalírozik, üvegeket tör-zúz, szemetel, azt mindenki szó nélkül hagyja, annak senki nem mer szólni, bezzeg, ha valaki a kutyáját pórázon sétáltatja, az már égbekiáltó bűn. Én egy nagy park közelében lakom, ahol egy játszótérnek mondott valami is van, de én oda nem hogy a gyerekeimet nem vinném, de még a kutyámat sem, és nem a kutyák miatt, hanem a kosz és szemét miatt, ami ott van. És azt nem kutyák csinálták!! De akkor most megint a kutyatartókat büntessük.... ugye? Először tényleg máshol kellene rendet tenni, ahhoz pedig nem a piros biléta kell.....”
 • 3. Szetter 2008. március 18. 09:21
  „Nekem volt egy középtermetű, angol szetter fajta kutyám. Volt törzskönyve (törzskönyv számmal), ebtartási bejelentőlapja, - ezt az Önkormányzat adta ki 1994-ben, itt kapott még egy azonosító számot - kiváltottam az útlevelét is. A lakásban tartáshoz kaptam hozzájárulást - itt a lakók beleegyezése kellett. Még a lakásbiztosításomban is kötöttem rá károkozás miatt biztosítást.
  A most bevezetésre kerülő biléta nem old meg a kutyatartás problémáját, az emberek fejében kellene rendet rakni. Minden kutya olyan amilyen a gazdája, és ez fordítva is igaz.
  Azt viszont merem állítani, ha az emberek olyan jóindulatúak lennének, mint a kutyám volt, akkor nem ilyen világban élnénk. Soha nem mondom emberre, hogy olyan, mint egy állat, mert ezt egyesek dicséretnek is tekinthetnék.”
 • 2. +1kutyabarát 2008. március 18. 07:40
  „a kutyám chhip-es. egyedi azonosíto SOHA-SENKI nem tudja kivenni belőle. a gazda a nyilvántartásból mindig megállapítható. ez így számomra is megnyugtató.
  az önkormányzat osztja az ormótlan piros bilétáit, amit egy idő után vagy elvesztünk vagy jobb esetben eltörik, de arra a kutyára rakom amelyikre akarom.
  Mi fog ettől megváltozni??? tán nem ebadó lesz a következő?
  Ja és mi van azokkal a kutyákkal, akik esetlegesen a gazdijukkal vendégségbe jönnek Győrbe?
  a mostani rendeletnek megint semmi köze a megalapozottsághoz, aki hozta azt se tudja mi a a kultúrált állattartás, mert azt nem ezzel kellene kezdeni.”
 • 1. kutyabarát 2008. március 18. 07:20
  „Inkább az eredeti szabályokat kellene betartani pl.közterületen legalább a nagytestű kutyákra szájkosár. Az sem téma az utóbbi időben, hogy a kutyaszart a gazdi szedje már össze. Még soha nem láttam olyan kutyatulajdonost aki felszedte volna kedvence piszkát. Lassan a kertvárosi övezetek hasonlítani kezdenek Bp. XIII. ker.-hez kutyaszar témában. Persze nem az állat tehet róla, hanem az igénytelen gazdi. Nem tudom hány eb lehet Győrben, amit közterületen wc-ztetnek, de szerintem napi több tízezer kis kupacról van szó. Olyan már szóba sem jöhet, hogy a Radón vagy az Aranyparton leülsz a fűben, mert biztos "aknára" ülnél. Mi lesz ha a Széchenyi téren fű lesz? Biztos birtokba veszik a kutyuskás emberek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások a 81-es főút forgalmában

Győr - Rövidesen megkezdődik a csomópontépítés Jancsifaluban a Fehérvári úton, s arra is lehetőség… Tovább olvasom