Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Októbertől egyként működik a Győr-Szol

Az összehangolt, egységes működéssel akár 300 millió forintos megtakarítás érhető el éves szinten, de persze a rendszer működésének beállásához egy-másfél év szükséges.

Ahogy megírtuk, a közgyűlés nagy többséggel – 26 igen szavazattal, 1 nem és 3 tartózkodás mellett – jóváhagyta, hogy szeptember 30-ával egyetlen cégbe, a már korábban létrehozott Győr-Szol Zrt.-be olvadjon az Inszol zrt., a Győri Hőszolgáltató Kft., a Győri Kommunális Szolgáltató Kft., valamint a Győri Városfejlesztési Kft. Az új, egységes vállalat saját tőkéje 12,5 milliárd, ebből jegyzett tőkéje 4,5 milliárd, eredménytartaléka pedig 6 milliárd forintra rúg.

A pénteki városházi sajtótájékoztatón ennek részleteiről számolt be Borkai Zsolt polgármester, illetve Sági Géza, az új, egységes közszolgáltató cég vezérigazgatója. Kérdésre válaszolva ismét elhangzott, hogy az összehangolt, egységes működéssel akár 300 millió forintos megtakarítás érhető el éves szinten, de persze a rendszer működésének beállásához egy-másfél év szükséges. Szó volt arról is, hogy a mintegy 900 munkavállalót alkalmazó cég Győr (és az ország) legnagyobb közszolgáltató gazdasági társasága lesz. A Győr-Szol Zrt.-n belül egyes területek megszokott tevékenységét öt igazgatóság látja el, a vezető munkatársak kiválasztása a nyáron megtörténik, személyükről egyelőre kár találgatni.

Portálunk kérdésére, hogy a felügyelőbizottsági tagok száma mennyivel csökken az összeolvadás után, a polgármester azt válaszolta: erről az októberben felálló új közgyűlés dönt, de az ő szándékai szerint lényegesen kevesebben lesznek. Ezt Sági Géza is megerősítette, utalva a törvényi előírásra, miszerint egy ilyen cégbe öt igazgatósági és hat fb-tag delegálható. Rákérdeztünk az esetleges elbocsátásokra is, erre azt a választ kaptuk, hogy csoportos leépítés biztosan nem lesz, s a létszámcsökkentés sem cél, de a korábbi tapasztalatokból is várható, hogy (elő)nyugdíjazásokkal csökkenni fog valamelyest az összlétszám.

A lakosság az összevonásból annyit érzékel majd, hogy a közüzemi számlákon egy közös logó látható majd.

Kitüntetéseket kaptak szolgálatukért

Borkai Zsolt polgármester elismeréseket adott át a csütörtöki városi közgyűlésen. Sziget Szolgálatáért díjat kaptak a Köztelek utcai felnőtt-háziorvosi szolgálat dolgozói (dr. Bánai Györgyi, dr. Juhász Julianna, Kondor Józsefné, Jóvi Krisztina és Ábrahámné Kovács Csilla). Pinnyéd Szolgálatáért díjat vehetett át Zsebedics József kanonok. Marcalváros Szolgálatáért díjjal tüntették ki Veres János lakásszövetkezeti elnököt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatói fal és kitüntetések a Petz-kórházban

Átadták a kórházat támogatók falát, köszöntötték a kiváló dolgozókat és kitüntetetteket, s elköszöntek a kórházat eddig vezető főigazgatótól. Tovább olvasom