Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Októberig átépítik Marcalváros főútját

A győri Marcalváros I. lakótelepen tavaly átépítették a Lajta u.–Répce u. kereszteződését. Ezzel együtt megváltoztatták a főúttal párhuzamos szervizutak forgalmát is.
A gyalogosok biztonságos átkelését (főleg az iskolába erre járó nagyszámú gyerekét) középszigetek, illetve jelzőlámpás forgalomirányítás segíti. Ezzel együtt megváltoztatták a főúttal párhuzamos szervizutak forgalmát is, szintén a nagyobb biztonság érdekében.

A tervekben szerepelt a Lajta utca átépítésének folytatása, erre most teremtődött anyagi lehetőség. A munkát elkezdték.
A Lajta utcát teljes hosszában, 530 méteren érinti a beavatkozás. Kialakítanak három autóbuszöblöt, hozzájuk járdaburkolat készül. A két „maradék" forgalmas kereszteződésben, a Cuha és Ikva utcai csomópontoknál a Répce utcaihoz hasonló gyalogosvédő középsziget épül. Ezek a csomópontok egyelőre jelzőlámpa nélküliek lesznek. A Lajta u. úttestjére új aszfaltburkolat kerül. A Répce utca déli szakaszán 60 beállású parkolót alakítanak ki.

A kivitelezés várhatóan október közepéig tart. A munkálatok az Ikva utcai csomópontnál kezdődnek, itt sebességkorlátozásra és sávmegszűnésre számítsanak a Marcalváros II. lakótelep felé közlekedők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kollégáinak köszönheti lába megmentését

Egyik lábát már fiatal korában amputálták Salakta Istvánnak és nemrégiben a másikat is majdnem elvesztette. Úgy véli, munkatársai mentették meg, a téti rehabilitációs és foglalkoztatási központ összetartó közössége nélkül nem sikerült volna meggyógyulnia. – Nagyon örültem, mikor három éve működni kezdett az S. K. Oltalom Bt. Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ Téten. Tovább olvasom