Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Októberben talán nyit a központ

A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ átadására szeptember helyett október végéig biztosan várni kell. A szerdai bejáráson a megyei elnök hangsúlyozta: a terveket nem adják alább, hiába kíséri számos nehézség a ház rekonstrukcióját.
A megyei közgyűlés megtalálta ugyan a BBMMK színpadtechnikájának kiépítéséhez és a harmadik szint befejezéséhez szükséges pénz (több mint 100 millió forint) fedezetét, mégis újabb akadály hárult a teljes rekonstrukció határidőn belüli befejezése elé. A megye ugyanis úgy tervezte, hogy a kiegészítő beruházások elvégzésével az eredeti közbeszerzési eljárás nyertesét bízza meg. A tárgyalásos eljárás lefolytatása jóval gyorsabb lett volna, mintha nyílt közbeszerzési pályázatot ír ki, de úgy tűnik, ezt nem teheti meg. Valószínűleg elkerülhetetlen lesz a nyílt közbeszerzés, amely hónapokig is elhúzódhat. A szeptemberi háznyitás ezért biztosan csúszik, a legközelebbi időpontot október 20. környékére saccolta a megyei elnök.

„Nem adjuk alább"

Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke a tegnapi bejáráson azt is hangsúlyozta: a számos akadály ellenére, amely a felújítást a kezdetektől nehezítette, nem adják alább a terveket. Lehet, hogy nem ebben az önkormányzati ciklusban fejezik be a rekonstrukciót (ez volt az egyik kérdés, amelyet a közgyűlés ellenzéki oldala korábban számon kért a megyei vezetéstől – a szerk.), de arról nem mondanak le, hogy a ház az eredeti elképzelések szerint multifunkcionális központtá váljon. Az ellenzék másik kritikáját, miszerint ez egy olyan presztízsberuházás, amelyet minden mást feladva akar véghezvinni a megye, szintén visszautasította.

„Impozáns épület lesz"

A BBMMK valóban impozáns épület lesz, ha elkészül. Az alapterülete másfélszerese a réginek, a színházterem 450 vendéget tud fogadni, ahová a mozgáskorlátozottak is könnyebben be tudnak jutni. A légkondicionált terem színpadtechnikai rendszere a korábbinál jóval modernebb, több lehetőséget nyújt a produkciókhoz. A könyvtár, a balett-termek és a konferenciáknak is helyet adó helyiség a multifunkciót erősíti. A központ előterében fény fogadja majd a belépőt, amelyet az üvegfalak és a speciális világítás biztosít. A beruházás jelenlegi értéke meghaladja a 700 millió forintot.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falfestmények a vasút alatt

Tavaly nagy siker volt Győrött a graffitifesztivál. A marcalvárosi részeket összekötő aluljárókat… Tovább olvasom