Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Októberben nyitja kapuit az új győri termálfürdő

Október 3-án nyit a tervek szerint az új győri élmény- és termálfürdő. Az üzemeltetőkkel pénteken írták alá a városházán a 25 évre szóló szerződést. Emellett jogot kaptak arra, hogy a termálfürdő mellett szállodaépítő vállalkozót találjanak.
Információink szerint a befektető már meg is van. Ezerkétszáz négyzetméter víz felülettel négy élmény-, négy gyógy- és egy gyermekmedence, két melegkonyhás étterem, négy büfé, hat üzlet, szaunák – igen le egyszerűsítve ez várja október elejétől az új győri élmény- és termálfürdő vendégeit.

Nemsokára elkészül.(Kattintson a képre)
Az üzemeltetési szerződést pénteken írta alá a városházán Balogh József polgár mester, Sipőcz Ernő, a Pannon-Víz rt. elnök-vezérigazgatója és Kovacsics Imre, az üzemeltetési pályázatot elnyert Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója. 25 évre szól A 2,5 milliárd forintos beruhá zás (amelyből majdnem egymilliárd forint a Széchenyi-terves álla mi hozzájárulás) hosszú távon meghatározó lesz Győr idegenfor galmi életében is, a város igen nagy reményeket fűz a lehetséges kapcsolódó beruházásokhoz.

Ennek megfelelően az új létesítmény üzemeltetéséről is hosszú távlatra kellett gondoskodni. Az erről szóló szerződés húsz sűrűn gépelt oldalnyi, a tulajdonos és az üzemel tető számára egyaránt apróléko san kimunkálva a jogokat és a kötelezettségeket. A létesítmény bérleti díja az említett negyedszázadra 502,5 millió forint (ami korrigálható, ha az infláció nem a számított mértékű lesz). Ezt az évente meg határozott összegű törlesztőössze get a város mint tulajdonos min denkor köteles teljes egészében a fürdőközpont fenntartására, kor szerűsítésére fordítani. Az állag megóvás az üzemeltető feladata.

A szerződés rendelkezik arról is, hogy bizonyos rendkívüli helyze tekben kinek mi a kötelessége. Szálloda is kilátásban A Rába Quelle egy évre kizáró lagos jogot kapott arra, hogy a ter málfürdő mellett szállodaépítő vállalkozót találjon. Információ ink szerint a befektető (egy egye- lőre nyilvánosságot nem kívánó bank) már meg is van. Győr ed digi legnagyobb, gyógyászati ide genforgalmat is szolgáló szállodája a fürdő melletti parkolónál épül het meg. A májustól szeptemberig üze melő idényfürdő (uszoda) is a kft.-hez került a szerződés értel mében. Fejlesztik a szolgáltatáso kat, főleg a gyerekekre koncentrálva (játszóterek, légvárugrá lók...).

Az üzemeltető úgy gondolja, hogy mivel az uszoda területe a város egyik legszebb része, fürdőidényen kívül mintegy séta térként megnyitja a város lakói, il letve az ide látogatók előtt. Emel lett sok vonzó rendezvény színhe lye is lehet. Ha már itt tartunk: az élmény- és termálfürdő a maga adottságaival jövőre már szeretne bekapcsolódni a Győri Nyár ren dezvényeibe is. Gyógyászati célokra A szerződés sok pontja között szerepel egy 10 milliós óvadék le tétele mellett, hogy az üzemeltető 40 millió forintot fordít a vízmű épületében lévő gyógyászati rész leg felújítására, korszerűsítésére. Egy modern rehabilitációs köz pontot szeretnének kialakítani.

A költség a számítások szerint akár a tervezett duplája is lehet, ám az üzemeltető úgy véli, hosszú távon az is megéri. Mennyi lesz a belépő? S ami talán a legtöbbeket érde kel: az új élmény- és termálfürdő be a hasonló magyar intézménye kénél olcsóbb lesz a napi belépő. Az üzemeltető még azon is dol gozik, hogy miként lehet majd megvalósítani a májustól szep temberig üzemelő uszoda és az élményfürdő közti átjárást.

Kapcsolódó cikkek >>

Aggasztó hírek a termálról (2003-05-16) >>
Aggódnak a termálért (2003-03-18) >>
Az önkormányzat anyagi kötelezettsége (2002-05-03) >>
Harmincmilliós szaunaközpont (2002-07-29) >>
Kié lesz a termál? (2003-06-24) >>
Magánkézbe került a fürdő (2002-12-09) >>
Pályázat a termál üzemeltetésére (2003-02-17) >>
Termál- és élményfürdő: jövőre elkészül (2002-06-02) >>
Termálfejlesztést ígért a miniszterelnök (2002-09-19) >>
Termálfürdők és lovascentrumok (2003-06-05) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentették a fogdaőröket

A fogdaparancsnok ellen elöljárói intézkedés, a fogdaőrök ellen kötelességszegés szolgálatban… Tovább olvasom