Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Oktatómúzeum lett a győri Esterházy-palota

Átadták délelőtt a Városi Művészeti Múzeum Esterházy-palotában kialakított oktatótereit, ezzel oktatómúzeummá vált a győri intézmény.

A Városi Művészeti Múzeum főépületében, az Esterházy-palotában négy egymásba nyíló oktató teret (oktató terem 8-18 éves diákoknak, foglalkoztató tér játszó sarokkal 3-7 éves kisgyermekeknek, grafikai műhely gyerekeknek, kreatív közösségi tér kerámia műhellyel)hoztak létre a 47 millió forintot meghaladó pályázati támogatásból.

Az itt végzett múzeumpedagógiai tevékenységet multimédiás, interaktív eszközök (digitális tábla és tartozékai) színesítik, de megtalálható a hagyományos, kreatív művészi eszközök (grafikai prés, kerámia műhely) is.

A beruházás során az épület akadálymentesítése is megvalósult.

Kialakították a korábban hiányzó, mozgáskorlátozott mellékhelyiséget, az oktatótérbe való lejutást pedig a kerekes székesek szállítására is alkalmas lift segíti.

A vakok és gyengén látók számára hangos-térképet helyeztek el a múzeumban, az értelmi fogyatékosokat és látásukban sérülteket Braille írással ellátott piktogramok segítik, s kialakítottak egy kerekes székesek által is használható információs pultot.

A projekt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése című pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Hogyan szemeteljünk az ünnepek alatt?˝ Infó a hulladékszállításról és a fenyőfa gyűjtőkről

Karácsony és Újév ünnepnapjain és az ünnepnapok közti napokon változatlanul működik a lakossági… Tovább olvasom