Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Oktatási híd az óceán felett

Fejenként körülbelül kétezer dollárjukba kerül, hogy Győrött taníthatnak. Az amerikai tanárok mégis vállalják, hogy népszerűsítsék az angol nyelvet és a toleranciát.
(illusztráció)
Hidak az oktatásért, hidak az oktatásban. Talán így lehetne leginkább magyarítani annak az alapítványnak a nevét, amelynek tanárai most a győri Vocational Academyben vendégeskednek. Az interneten meghirdetett háromhetes bentlakásos tanfolyamra hét országból érkeztek diákok. Sok nemzet soknemzetiségű középiskolás fiai és lányai. Két közös van bennük és tanáraikban. Szeretik az angol nyelvet, hiszen ezt használják reggeltől késő estig, és hisznek a toleranciában, a megértésben, hiszen ez az egyik legerősebb kapocs közöttük.

A táborban tanító tanárok vezetője, Carol S. Decker nyíltan és őszintén beszél céljaikról. A New York államban harminckét évet tanító hölgy önkéntesként kezdett el dolgozni az alapítványnak. Mint elmondta, azért, mert szeretett volna valamit visszaadni a világnak abból, amit ő kapott. Tavaly egy nyíregyházi konferencián találkozott Nagy Ottó Lászlóval, a Vocational Academy életre hívójával, és ettől kezdve nem volt megállás. Idén már a győri iskolában be is indult a tábor.

Az amerikai alapítvány önkéntesei, akiknek a magyarországi kurzus fejenként kétezer dollárjukba kerül (repülőjegy stb.) évek óta sikeresen szerveznek hasonló együttléteket. A nemzetközi táborokban a békét, a megértést, a toleranciát is közvetítik a nyelvoktatáson keresztül. A társalgási angolt tanuló diákok a táborból sokat profitálhatnak. S mindezt pusztán az ellátás költségeiért. Ráadásként kapnak szótárat, pólót, és a legjobb közülük a következő évi nemzetközi tábornak teljesen ingyen lehet lakója.

A Vocational Academyben tehát nyáron sem áll meg az élet, mutatja ezt az amerikai tanárok vendégtanítása, a felzárkóztató kurzusok beindítása is. De említhetnénk a nemrégiben zárult nemzetközi aikidotábort is, melynek ősszel egy tanfolyamban folytatása lesz az iskolában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sugárgép: augusztustól üzemelhet

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház onkológiáján a két sugárkeze-… Tovább olvasom