Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Okostelefonok: elkészült az `Öt perc szünet´ továbbgondolt változata

Győri fejlesztés is szerepel az ország leginnovatívabb, infokommunikációs termékei között.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett TechShow-n huszonnégy startup csapat állította ki fejlesztését a budapesti Akvárium Klubban.

A TechShow-n bemutatkozó hazai, infokommunikációs fejlesztéseket minden évben nyílt pályázaton választja ki egy független szakmai zsűri.

A pályázat útján kiválasztott termékek többek között a gyógyászat, a közlekedés, a játék, valamint az egészség területén mutattak be innovatív megoldást.

A győri székhelyű Attrecto Zrt. pályaműve egy okostelefonos alkalmazás volt, amely az egészséges életmódot hivatott szolgálni. Az "idoo"-nak elnevezett alkalmazás, egy virtuális személyi tréner, amely a csapat egy korábbi, nagy sikerű fejlesztésének, az "Öt perc szünet" továbbgondolt változata.

Az alkalmazás olyan emberek számára készült, akik szeretnek vagy szeretnének mozogni, de nincs idejük (esetleg nem szeretnek) edzőterembe vagy közösségi sportfoglalkozásokra járni, viszont igénylik a profi segítséget az otthon végzett gyakorlatozás közben is.
Illetve azok számára is új mozgáslehetőség biztosít, akik számára a sport, életforma.

Virtuális személyi edző megtanítja a felhasználót a helyes mozdulatokra és ellenőrzi azok pontosságát. A felhasználónak a telefont a kezében tartva kell tornáznia, így minden elvégzett gyakorlat után pontos visszajelzést kap arról, hogy a mozgása mennyire tért el az ideálistól.

Az ideális gyakorlatokat a Széchenyi István Egyetem Testnevelési Tanszékének szakemberével modellezték és az okostelefonokban található szenzorok segítségével képes mérni az alkalmazás az egyén mozgásnak eltérését az ideálistól.

A júliusban piacra kerülő, Android és iOS platformokra ingyenesen letölthető alkalmazás több edzéstervet is tartalmazni fog, hogy mindenki megtalálhassa számára leginkább testhezálló tornát.

A TechShow közönsége nagy lelkesedéssel fogadta Kiss Gergely ügyvezető igazgató egyedi prezentációját, aki mellett egy tornázó lány élőben követte a virtuális személyi tréner utasításait.

A fejlesztő csapat a rendezvényről a V Csoport különdíjával tért haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a virágágyak beültetése Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. befejezte a győri közterületeken lévő virágágyak… Tovább olvasom