Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Ők kapták Győr rangos címeit

A győri Richter-teremben tartott hagyományos díszközgyűlésen adták át a város legrangosabb elismeréseit Borkai Zsolt polgármester.
Győr Díszpolgára címben részesült Prof. Dr. Dézsi Csaba András osztályvezető főorvos a győri szívkatéteres laboratórium létrehozásáért, valamint negyedszázados, példa értékű gyógyító, oktató és tudományos munkája, továbbá magas színvonalú egészségügyi ismeretterjesztő tevékenysége elismeréseként.

Szintén díszpolgári címet kapott Jancsó Péter elnök-vezérigazgatót a magyar padló- és műbőrgyártás értékeinek megőrzéséért és nemzetközi elismertségének növeléséért, valamint a győri sportegyesületeket támogató szponzorációs tevékenységéért.

Fotók

Ugyabcsak díszpolgár lett Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó, testnevelő tanár országos és nemzetközi szinten is kimagasló teljesítménye és sporteredményei, valamint példaértékű sportpályafutása és oktató-nevelő munkája elismeréseként.

Rajta kívül Röck Samu testnevelő tanár, mesteredző példaértékű és kimagaslóan eredményes edzői munkásságáért, valamint az utánpótlás nevelésben betöltött meghatározó jelentőségű tevékenységéért.

Ferenczy Lajos volt önkormányzati képviselő több évtizedes közéleti tevékenysége és aktív képviselői munkája, valamint a helyi közösségek és civil szervezetek támogatásában végzett fáradhatatlan tevékenysége elismeréseként Pro Urbe Győr díjat vehetett át.

A Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola közössége a több évtizedes eredményes és értékteremtő oktató-nevelő tevékenységéért és magas színvonalú szakmai munkájáért kapta a Pro Urbe díjat, a Győr-Szigetiek Baráti Köre Egyesület közösségét a Győr-Sziget városrész múltjának és értékeinek megőrzésében vállalt jelentős szerepéért, valamint a helyi intézmények és egyházi szervezetek támogatása érdekében végzett munkájáért jutalmazták.

Fotók

Az elismerést dr. Schmidt Péter vette át. Pro Urbe díjat kapott dr. Szanyó Ferenc osztályvezető főorvos, több évtizedes kiemelkedő gyógyító munkája, valamint a győri Reumatológiai és Rehabilitációs Centrum létrehozásáért és fejlesztéséért végzett jelentős tevékenysége és a szakorvosképzésben és az egészségügyi dolgozók képzésében vállalt szerepe elismeréseként.

Március 15-dike a Magyar Sajtó Napja is, idén Hancz Gábor, a Kisalföld újságírója és Zombai-Kovács Ákos, a Győr+Média szerkesztő-műsorvezetője vehette át a Mágyar Sajtó Díjat. A díszközgyűlést a Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye zárta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így ünnepelték Győrben március 15-ét - fotók

A Szabadság emlkékműnél elhelyezték koszorúikat a hivatali, civil, politikai szervezetek,… Tovább olvasom