Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Ő lesz az első karpereces a megyében

Elektronikus nyomkövetővel ellenőrizhetnek egy háziőrizetes gyanúsítottat, ő az első Győr-Moson-Sopron megyében, akinél engedélyezte ezt a bíróság. Az illető kábítószer miatt ül, házirőrizetbe kerül.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája pénteken megszüntette egy kábítószeres ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A bíróság egyidejűleg elrendelte a házi őrizetet, s hogy a rendőrség nyomon követő technikai eszközzel is ellenőrizze a mozgást. Leszögezték, hogy a gyanúsított csak a bíróság külön engedélyével hagyhatja el a kijelölt lakást és a környezetét.

Havonta mintegy húszan kérnek erre engedélyt engedélyt a Győri Járásbíróságon, de mindenki más mellett a győrszentiváni klán tagjai is hiába indítványozták ezt. A kar- vagy lábperec legismertebb viselője eddig – ha rövid ideig is – a szlovák Eva R. volt., akit a négy ember halált okozó ittas vezetésért ítéltek el.

Elrendelte egyébként a bíróság a nyomkövető használatát a mosonmagyaróvári kapitányság területén is, ám ezt később visszavonta, mert kiderült: mégsem állnak fenn a technikai feltételek. Így még gazdájukra várnak a lábperecek, összesen 12 darabot tárolnak Győr-Moson-Sopronban.

Az ügyészség fellebbezett a kábítószeres ügy gyanúsítottjának háziőrizete ellen, ezért nem jogerős a döntés.

Ugyanakkor, mivel letelik az előzetes fogvatartás ideje, így ha várhatóan csak pár napig is, de házirőrizetbe kerül az illető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ház falába rohant egy autó Töltéstaván

Családi ház falának és villanyoszlopnak ütközött egy autó Töltéstaván éjszaka. Két ember megsérült. Tovább olvasom