Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Nyúli vállalkozói vásár lesz a hétvégén

Nyúl 15 millió forintból rendezi meg első vállalkozói vásárát. A sportpályán mintegy ötven vállalkozó lép termékeivel, szolgáltatásaival a közönség elé.
A sportpályán mintegy ötven vállalkozó lép termékeivel, szolgáltatásaival a közönség elé. Nyúl 15 millió forintból rendezi meg első vállalkozói vásárát. A helyi önkormányzat pályázott az unió Phare-programjában a vásárrendezésre és nyert is. A 4050 lakosú községben 310 vállalkozót tartanak nyilván, méltán érdemelheti ki a vállalkozók községe címet. Soós Lajos polgármester azt mondja, szinte nincs olyan mesterség, amelynek a községben ne lenne képviselője. Ezeket szeretnék népszerűsíteni, s egyben növelni Nyúl turisztikai vonzerejét.
Az első nyúli vásárt szombaton és vasárnap 10–20 óráig rendezik, a rendezés 15 milliós költségeinek 90 százalékát az unió állja, egytizedét pedig az önkormányzat adta hozzá.

A nyúli sportpályán felállítandó mintegy ezer négyzetméteres sátorban 50 helyi vállalkozó mutatja be és kínálja termékeit, illetve szolgáltatásait. Ott lesznek az osztrák nickelsdorfi és parndorfi testvércégek, és Nyúl dél-szlovákiai testvértelepülése, Ekecs községe is képviselteti magát. A vásárt sokféle kulturális műsor teszi színessé és vonzóvá. Mint a polgármester elmondta, a nyúli, most már hagyományos húsvéti rendezvényt, majd az augusztusban Szent Donát napján tartandó búcsút, a szeptemberi falunapot és az őszi Pilinszky-napokat a jövőben a vállalkozói vásár egészítheti ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Fészek Klub változásokat generált

Két évvel ezelőtt hozta nyilvánosságra programját a Győri Fészek Klub. A meghatározó… Tovább olvasom