Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Nyulak lepik el Győrt - Húsvét az állatkertben - fotók, videó

A hagyományokhoz híven Húsvét hétfőn a győri állatkert idén is színes programokkal várja az érdeklődőket.

Ezen a napon nyulak lepik el Győr városát, avagy megnyitja kapuit a Nyúlváros. Egy a megyeszékhely nevezetességeit bemutató makett város épült, melyben ezután a tapsifülesek élik cseppet sem unalmas mindennapjaikat. Az apró makett világ kacskaringós utcáin azon épületek kicsinyített változata található meg, mely egy Győrbe látogató vendég emlékeiben megmarad. Az élethű színes házak közül feltűnik a Nemzeti Színház és a Püspökvár épülete, a város kapujában a Városháza magasodik, melybe a nyulak szabad bejárás élveznek.

Húsvét a győri állatkertben. Fotó: Cseh Róbert


A „város lakóit" minden vállalkozó szellemű gyermek megsimogathatja, továbbá különböző nyúlfajtákat is megismerhetnek, hiszen a fajtabemutató keretében az oroszlánfejű törpenyúltól kezdve az óriás fajtákig több változat képviselőit is megtekinthetik az érdeklődők.

11.30-kor a kőszínpadon a „Matyi a ludas" óriásbábos előadás látható.
Napközben megmutatja magát Benji, a láma, aki délelőtt 11:00-11:20-ig, délután 13:00-13:20-ig sétál a látogatók között.

Videó: Cseh Róbert


16.15- kor az állatkert kőszínpadán solymászbemutató keretében a látogatók testközelből figyelhetik meg a csodás ragadozó madarakat.
A nap folyamán több etetést is megtekinthetnek az érdeklődők: 10:15-kor először a csimpánz reggeliznek, majd a mókusmajmok, csuklyásmajmok , földimalacok etetését figyelhetik meg az érdeklődők egészen 16 óráig, ekkor az apró kis ragadozók, az ázsiai kiskarmú vidrák vacsorájával zárul az etetések sorozata.

A legkülönlegesebb húsvéti nyuszi, is minden bizonnyal az állatkertben látható, elfoglalta új kifutóját a februárban született földimalac kölyök, így a látogatók szombattól őt is megtekinthetik.

Ezen a napon az állatkertben tekinthetik meg a két fehér bengáli tigriskölyköt. Továbbá a látogatók akik a kijelölt helyen leadják a kitöltött feladatlapot, különleges sorsolásnak lehetnek résztvevői. A szerencsés nyertes pár perc ereéig személyesen találkozhat a két tigriskölyökkel. A sorsolások időpontja 13:15-kor illetve 17:00 , helyszín az állatkert kőszínpada.

Továbbá egész nap kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, akik maguk készíthetik saját húsvéti díszüket.
Húsvét hétfőn egész napos tréfás programokk
al és mókás kalandokkal mindenkit szeretettel vár a győri az állatkert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromezer forint jutalékot kapott a Quaestor a győri állampapíros ügyletért

A győri városháza a Keler Zrt. ügyfélrendszeréből származó számlakivonattal bizonyította: március… Tovább olvasom