Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Nyugtatókat vett be négy kossuthos diák Győrben

Nyugtatókat vett be a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola négy tanulója csütörtökön délelőtt.

Kaukerné Kovács Edit, az újvárosi intézmény igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta: az egyik kollégája vette észre, hogy a tizenhat éves diákok kókadtnak és sápadtnak tűnnek, tekintetük zavart.

Hamarosan világossá vált, hogy a fiatalok gyógyszereket nyeltek le, azok pontos mennyisége azonban nem volt megállapítható, miután egy részüket lehúzták a vécén. Portálunk úgy tudja, hogy először két diák került az orvosi szobára, majd utána merült fel további két társuknál a gyógyszerezés gyanúja.

Kaukerné Kovács Edit, a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola igazgatója elmondta: a négy diák állapota miatt mentőt hívtak. Az épülethez két jármű érkezett, közte egy – miután kiskorúakról volt szó – gyermekmentő. A fiatalokat a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ifjúsági pszichiátriájára szállították megfigyelésre. Úgy tudjuk, rendőröknek is be kellett avatkozni az esetnél, miután az egyik fiatal ellenszegült a mentő személyzetnek.

˝Biztos vagyok abban, hogy a gyógyszerek bevétele mögött nem valamiféle pszichés ok állt, egyszerűen egy rossz, meggondolatlan diákcsínyről van szó. Szerencsére időben észrevettük, hogy mi történt˝ – mondta lapunknak Kaukerné Kovács Edit.

A diákok állapotáról a Petz-kórházban érdeklődtünk, de az illetékes főorvos, dr. Alföldi Ibolya nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ritkán ugyan, de előfordul ilyen eset a megyében. Legutóbb 2008 novemberében a győri Veres Péter-középiskolában történt hasonló. Akkor nyolc diák került kórházba, miután az egyik társuktól kapott csattanó maszlagtól rosszul lettek. A vizsgálatok után azonnal kimosták a gyerekek gyomrát. A fiataloknak nagyobb bajuk nem esett, hamarosan hazamehettek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vocational Academy: minisztériumi vizsgálat iskolacsődök miatt

Átfogó vizsgálatot kezdeményez az illetékes hatóságoknál a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a győri Vocational Academy Alapítvány ügyében. Tovább olvasom