Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Nyugdíjasok kísérleteztek ovis gyerekeknek a Mobilisban - videó, fotók

A nyugdíjasok látványos kísérleteit tapssal és sok-sok mosollyal jutalmazták a gyerkőcök Győrben.

"Fedezzük fel együtt a mindennapok tudományát!" címmel közös természettudományos szakkört szervezett idősek számára a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI).

A záró foglalkozáson a szakkör szépkorú résztvevői látványos kísérleti bemutatót tartottak a Bisinger Óvodából érkezett gyermekek számára.

Az idős emberek örömmel tettek szellemi frissességük megőrzéséért

"A hat alkalmas szakkör elsődleges célja az élményszerű tanulás, a természettudományok könnyed, játékos formában történő megismerése és a résztvevők által korábban megszerzett tudás felfrissítése volt.

Ezzel, valamint a napjainkban már idősek által is előszeretettel használt technikai vívmányok, eszközök, a tudomány és a technika területén megjelenő újdonságok hátterének megismertetésével sokat tehetünk az időskori aktivitás és a szellemi frissesség megőrzéséért, ezáltal a testi-lelki egészség megóvásáért" - mondta Szilasi Péter Tamás, a tudományos játszóház ügyvezetője.


Video: Cseh Róbert


A nyugdíjasok is csatlakoztak a modern társadalomhoz

Panker Mihály, az EESZI Győr igazgatója hangsúlyozta: "intézményük nem csupán betegségek megelőzésével és kezelésével igyekszik javítani az ellátási rendszerbe került idősek életminőségét, hanem olyan tudásbővítő programok szervezésével is, amelyek révén az idősek a modern társadalom részei tudnak lenni".

Mészáros Péter, a Mobilis szakmai és módszertani vezetője elmondta: "a szakköri foglalkozásokat látogató idősek szakmai háttere változatos volt, megjelentek többek között egykor műszaki, közgazdasági, adminisztratív, egészségügyi, valamint egyéb humán jellegű területen dolgozó érdeklődő nyugdíjasok is.


Nyugdíjasok kísérleteztek ovis gyerekeknek a Mobilisban - fotók: Cseh Róbert

"Néha egymás gondolataiból merítve mutattak be a jelenlévő társaiknak izgalmas kísérleti fogásokat"

A rendszeres jelenlétekből és az aktivitásból érzékelhető volt, hogy a reál területen eltöltött időtartamtól függetlenül, az idős korosztály tagjaiban erős igény van az érdekes és látványos természeti jelenségek magyarázatára, a mindennapok során általuk is használt technikai eszközök működésének megismerésére.

A kísérletek kivitelezéséhez, magyarázatához ötletekkel és tevékenyen is hozzájárultak, motiváltan jegyzeteltek, néha egymás gondolataiból merítve mutattak be a jelenlévő társaiknak izgalmas kísérleti fogásokat".


A nyugdíjasok jutalma taps és sok-sok gyerekmosoly volt

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme, az Öt Templom Fesztivál adventi ünnepi programjai

Az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Színház Nonprofit Kft. és a fesztivál házigazda… Tovább olvasom