Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Nyugdíjasok kerülnek a határszállóba?

Vámosszabadi - A honvédség kezelésében lévő, a határátkelő mellett épült egykori ˝Oviber-szállóra˝ igényt tart a település.

Idősotthont működtetnének itt Győrrel és a kistérséggel: munkabizottság alakul a gazdaságossági mutatók megvizsgálására.

˝A háromszintes szállót a honvédség nemrégiben újította fel. Nagyjából három éve költöztek ki belőle, azóta üresen áll. Bentlakásos, időkorúak ellátására alkalmas lenne, mindössze a konyhaépületet kellene felújítani s egy liftet beszerelni. Beadjuk az igényünket a vagyonkezelőhöz, ám a fenntartás csak a kistérséggel és Győrrel képzelhető el˝ – mondta Réti Csaba vámosszabadi polgármester a győri kistérségi tanács hétfői ülésén. Hozzátette: szándékaik komolyak, 2011-ben szeretnék elindítani a szolgáltatást. Az épület tizennégy kilométerre fekszik a megyeszékhelytől, ráadásul Győrben és környékén telítettek a hasonló intézmények (úgy tudjuk, folyamatosan kétszázhúszan várnak ilyen ellátásra). ˝Szakemberek bevonásával egy munkabizottság felállítását javaslom, mely megvizsgálhatná, miként működtethető gazdaságosan az ellátás˝ – mondta az ülésen. Portálunk kérdésére hozzátette: rövidített eljárásban ingyen megszerezhető az önkormányzatuk számára e létesítmény. ˝Ez reális terv˝ – mondta. Az Oviber-szálló első lakói egyébként főként jugoszláv vendégmunkások voltak. Információink szerint korábban mintegy 150 munkatársát szállásolta el itt a honvédség.

Határszélen: ˝Reális esély mutatkozik a szálló megszerzésére, s nyugdíjasotthonként való hasznosítására˝ – magyarázza Réti Csaba polgármester.
Határszélen: ˝Reális esély mutatkozik a szálló megszerzésére, s nyugdíjasotthonként való hasznosítására˝ – magyarázza Réti Csaba polgármester.

Réti Csaba szerint a jelenleg őrzött létesítmény melletti határátkelő épületére is igényt tartanak: ˝Hamarosan tárgyalásokat kezdünk ebben az ügyben is a vagyonkezelővel. Turisztikai célokra használnánk a határállomást.˝

Páternoszter Piroska, a győri önkormányzat népjóléti osztályának vezetője az ülésen elmondta: támogatja a bizottság létrehozásának ötletét. Úgy vélte, egy nyugdíjasotthon-fenntartás költségeit mindenképp vizsgálni kell, nehogy az esetleges kistérségi fenntartás jókora összeget akasszon a tagtelepülések nyakába. ˝Ötven férőhely alatt biztosan gazdaságtalan lenne a működtetése˝ – hangzott el.

Olvasóink írták

  • 2. buggyant 2009. október 11. 10:02
    „Egy helyesírásellenőrző azért nem ártana. De nem dísznek, át kéne futtatni rajt a cikket.”
  • 1. janika 2009. október 10. 06:50
    „Jó magas a kerítés innen nem tudnak elmenni tüntetni, ha teljesen kifosszák Őket! Nekik meg már mindegy hol lesz a hulla előkészítő helyiségük. Hisz a zömét már nem is tekintik embernek e rendszerben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesen kérnek az új oltásból

Győr-Moson-Sopron - Megkezdték szerdán a krónikus betegek ingyenes oltását a háziorvosi rendelőkben.… Tovább olvasom