Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Nyugdíjasok a közösségért

Idén ünnepli a Szigetgyöngye Nyugdíjas Klub alapításának huszadik évfordulóját. Azóta a település egyik meghatározó közössége.
A nyugdíjasklub tagjai Kunszigeten rendszeresen különböző tevékenységekkel mutatkoznak be: míves kézimunkákkal, mese- és anekdotakinccsel, honismereti pályázatokkal, énekkari szereplésekkel, tánctudásukkal, süteménykészítéssel. A múlt megörökítésén fáradozó néprajzkutatóknak adtak és adnak a mai napig gazdag lelőhelyet gyűjtéseikhez. Ma már könyvek, tanulmányok, különféle felvételek részeként szerepel Kunsziget és az „adatközlők".

A klub kéthetente tart foglalkozásokat, amelyeken előadások, könyvbemutatók, régi szokások, hagyományok felelevenítése váltja egymást. A nyugdíjas tagok klubtalálkozókon is részt vesznek. Idén Kapuváron a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Klub és a Dunaszentpáli Őszidők Nyugdíjas Klub vendégei voltak.

Emlékezetes esemény volt a kunszigeti nyugdíjasklub életében, hogy fogadhatta az Európai Falumegújítási Díj zsűriző küldöttségét a településen. Ekkor hármas szerepben mutatkozott be: pogácsasütőként, énekkarként és vendégkínálóként a piactéri faházaknál. Részt vettek a nyugdíjasok a magyarországi települési önkormányzatok küldöttségének fogadásán is, szintén pogácsasütéssel és kínálással. Otthont adtak a nyugdíjasok megyei mesemondó és anekdotaversenyének is, amit Mesél a nagyanyó címmel már hetedszer tartottak meg. "Szinte nincs olyan hét, hogy két alkalom ne adódna a klub számára arra, hogy a falut segítse" – állítja Szalai Béláné klubelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félúton sincs még a Kossuth híd

Gyalogos- és autós torlódásérzékelő, jelzőlámpás irányítás, járdaszélesítés, díszkivilágítás –… Tovább olvasom