Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem: polgárjogról praktikusan

Győr - A Nyugdíjasegyetem hallgatói már megszokták, hogy kéthetente szerdánként vehetnek részt az előadás-sorozat egyre inkább baráti találkozóvá is váló rendezvényén.

Szinte nem hagynak ki egy tanórát sem, ugyanis eddig minden alkalommal megtelt a Széchenyi István Egyetem kis sportcsarnoka. Ezen a héten is ez lesz a helyszín. Május 5-én 16.30-kor kezdődik a következő, a hetedik előadás. Dr. Szegedi András ˝Jogos˝ kérdések: polgárjogi ismeretek időseknek címmel tart tájékoztatót. A tanszékvezető egyetemi docens aktualitásként beszél arról, hogy az új polgári törvénykönyv hatálybalépése miért vált kérdésessé. A mindennapokban hasznosítható ismeretek közt érinti a tartási és az életjáradéki szerződés szabályait, a haszonélvezet viszonyát a tulajdonviszonyhoz, az öröklést, az özvegyi jogokat. Ügyvédi gyakorlata bizonyítja: érdemes az időseknek is ˝képben lenniük˝ az említett témákban, mert sok jogvita, gond megelőzhető, ha tudják, mire kell figyelniük, mikor kell szaktanácsot kérniük.


Egy órával korábban nyit

Az előadás előtt már egy órával kinyílnak a sportcsarnok ajtajai. Felhívjuk a nyugdíjas hallgatók figyelmét, hogy napsütés esetén az egy óránál általában alig hosszabb előadás alatt a hőmérséklet megemelkedhet a csarnokban. A Nyugdíjasegyetem szervezői, a Széchenyi- egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, a Pannon Nyugdíjas Szövetség és a Kisalföld várja az előadásra a regisztrált hallgatókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós támogatás kisvállalkozásoknak

Megduplázva a korábban tervezett összeget, 100 millió forint elkülönítését szavazta meg a győri… Tovább olvasom